Koffie Top 100-winnaar Josephine Coffee heropent als koffie- en wijnbar

Koffie Top 100-winnaar Josephine Coffee heropent als koffie- en wijnbar

Josephine Coffee keert terug als Josephine Café, coffee & wine bar. Eigenaresse Renate Claessen over de heropening van de zaak die in 2017 de nummer 1 van de Koffie Top 100 werd en in november 2019 de deuren sloot. 'Het concept komt terug, aangevuld met wijn, lunch en borrel.'

Iets met bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, het begon weer te kriebelen; precies dat soort gevoelens speelden op bij Renate Claessens van Josephine Coffee in Arnhem.

In november 2019 sloot de zaak na twaalf jaar de deuren. Renate ging zich richten op haar koffieschool en partner Arjan Pen op zijn cateringbedrijf. Het bedrijf wist in 2017 de nummer 1-positie te behalen in de Koffie Top 100.

Maar nu keert het concept weer terug, met als toevoeging wijn, borrel en lunch. 'Wijn is ook een passie van mij', vertelt Claessens. 'Zelfs nog voor koffie dat was, dus dat wilde ik er graag bij betrekken.'

Josephine Café, zoals de nieuwe zaak gaat heten, keert niet terug op dezelfde plek in de Gelderse hoofdstad, maar wel bijna. Een kleine 100 meter verderop, op het Kerkplein. 'Het wordt iets kleiner, maar wel met een groter terras voor de deur', aldus Claessen.

Josephine Café: Josephine Coffee en meer

Nadat Claessens de deuren sloot van Josephine Coffee, dat ze runde met partner Arjan Pen, wilde zij zich concentreren op haar koffieschool. Pen op z'n cateringbedrijf.

Josephine Coffee, Josephine Cafe

'Maar we kregen vaak de vraag of Josephine Coffee terug zou keren', vertelt Claessen. 'Uiteindelijk begon het te kriebelen en toen dit pand waar we nu heen gaan, beschikbaar kwam, was het snel beslist.'

In het nieuwe pand komen de koffie en de taarten zoals gasten die gewend waren van Josephine Coffee, maar met lunch, borrel en wijnen. 'Hoeveel wijnen weet ik nog niet', zegt Claessens. 'Maar wel genoeg mooie wijnen, per glas, om een wijnbar te zijn.

Josephine Café moet, als alles meezit, medio november 2020 de deuren openen.