Zeven Nederlandse chefs in Best Chef Award 2020: Jonnie Boer hoogst genoteerd

Zeven Nederlandse chefs in Best Chef Award 2020: Jonnie Boer hoogst genoteerd

Zeven Nederlandse chefs, waarvan er twee werkzaam zijn buiten Nederland, hebben een plek gekregen in de Best Chef Award 2020. Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, ontving de hoogste notering.

De Best Chef Award 2020 werd uitgereikt in Rotterdam. René Redzepi van het heropende Noma in Kopenhagen werd uitgeroepen tot nieuwe nummer 1 van de lijst.

Jonnie Boer kwam als hoogst genoteerde Nederlandse chef uit de bus. De chef van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle kreeg een 13e plek toebedeeld door de organisatie.

Naast Boer kregen nog zes andere Nederlandse chefs een plek in de lijst. Nick Bril van The Jane in Antwerpen staat op plek 62 en de -eveneens niet in Nederland werkzame- Richard Ekkebus van restaurant Amber in Hong Kong staat op plek 66.

Eén plekje lager staat Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. Syrco Bakker, van Pure C in Cadzand staat op plek 72 en Joris Bijdendijk van Restaurant Rijks in Amsterdam op 87. Dennis Huwaë van de restaurants Daalder en Edel debuteert dit jaar op plek 95.

In vergelijking met 2019 staat er één Nederlandse chef minder in de lijst. Vorig jaar stonden er acht chefs in. Maar Jannis Brevet en Jacob Jan Boerma bevinden zich niet meer in de lijst en Dennis Huwaë staat er op hun plek bij.

De winnaars van The Best Chef Awards 2020

Bekijk hier de volledige Best Chef Awards Top 100:

De top 3 van The Best Chef Top 100 is als volgt: René Redzepi van het Deense Noma in Kopenhagen op 1. De tweede plaats is voor Björn Frantzen van het gelijknamige restaurant in de Zweedse hoofdstad Stockholm, die vorig jaar de hoofdprijs wegkaapte. En op de derde plek staat de Amerikaan Dan Barber van restaurant Blue Hill in New York.

Overige awards gingen naar

  • The Best Chef Rising Star Award: Manoella ‘Manu’ Buffara (Brazilië). 'Als een erkenning voor haar talent en vooruitgang in de culinaire wereld.'
  • The Best Chef Fol-LOVERS Award: Rafa Costa e Silva (Brazilië). 'Een prijs om met name de community van de online volgers van The Best Chef, in de bloemetjes te zetten door hen zelf een award te laten toekennen.'
  • The Best Chef Pastry Award: Xavi Donnay (Spanje). 'De beste patissier onder de chefs.'
  • The Best Chef Food Art Award: Alex Dilling (Verenigd Koninkrijk). 'Toegekend aan de beste foodkunstenaar onder de chefs.'
  • The Best Chef New Entry Award: Dan Barber (VS). 'Voor de chef die de hoogste plaats onder de nieuwe kandidaten heeft behaald.'
  • The Best Chef Voted by Chefs Award: Dan Barber (VS). 'Voor de chef die het meeste aantal stemmen kreeg van de andere chefs.'
  • The Best Chef Science Award: Rasmus Munk (Denemarken). 'De meest vooruitstrevende chef op vlak van onderzoek, experimentele technieken en innovatie.'
  • The Best Chef Legend Award: Michel Bras (Frankrijk). 'Eert de chef die niet langer actief is in zijn/haar restaurant, maar die nog steeds een belangrijke invloed heeft op de wereld van de gastronomie.'