nieuws

Syrco Bakker van Pure C over tweede Michelinster: ‘We zijn volwassen geworden’

Restaurant 2499

Geëmotioneerd reageert Syrco Bakker maandag 17 december op de komst van de tweede Michelinster voor Pure C in Cadzand Bad. Met tranen in zijn ogen vraagt hij zijn team om ook op het podium te komen. ‘Het is een prestatie van ons samen’, reageert hij nadien tegenover de redactie van Misset Horeca.

Syrco Bakker van Pure C over tweede Michelinster: ‘We zijn volwassen geworden’

Een ontzettend blije Syrco Bakker: ‘Ik heb laatst een marathon gelopen en als je dan over de finish komt, dan voel je alleen maar ontlading. Precies dat gevoel had ik net ook toen ik het podium op werd geroepen. Alle emoties komen er dan uit.’  Bakker is trots. ‘Ik ben er heel jong ingestapt, was 25, en heb de kans gehad om mezelf te ontwikkelen. In de schaduw werken van Sergio Herman noemt hij om die reden ook niet erg.’

‘Zes keer bezoek gehad van Michelin’

Of de tweede ster voor hem als een verrassing kwam? ‘Ik had dit jaar wel het gevoel dat het er in kon zitten. We zaten er lekker in, kookten voor mijn gevoel stabiel en op een goed niveau. Maar je weet nooit, dat is ook het mooie van Michelin, waar je op wordt beoordeeld. We weten dat we zes keer bezoek hebben gehad van Michelin. Dan weet je dat er iets speelt.’ Of hij de tweede Michelinster voor zichzelf kan verklaren: ‘Wat veel mensen zeggen over ons is dat we volwassener zijn geworden. Dat de keuken volwassener is geworden. We hebben ook naar elkaar uitgesproken dat we voor de top gaan en Cadzand op de culinaire kaart gaan zetten.’

Jannis en Claudia Brevet van driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen feliciteren Bakker ondertussen. ‘Mooi jongen’, zegt Jannis. Bakker glundert.

In 2012 werd Pure C bekroond met de eerste Michelinster. ‘Er werd veel gespeculeerd, maar we hadden niets gehoord dus rekenden nergens op’, zei Bakker toen.


Reageer op dit artikel