Gastronomisch Gilde en Dutch Cuisine slaan handen ineen

Gastronomisch Gilde en Dutch Cuisine slaan handen ineen

Gastronomisch Gilde en Dutch Cuisine slaan de handen ineen. Beide organisaties willen gezamenlijke projecten starten waarbij kennis en netwerken met elkaar worden verbonden.

Op 19 november ondertekenden Hans Everse (voorzitter-president Gastronomisch Gilde) en Albert Kooy (mede-oprichter en bestuurslid Dutch Cuisine) in het bijzijn van bestuursleden van het Gastronomisch Gilde en Dutch Cuisine een samenwerkingsovereenkomst om dit partnerschap te bezegelen.

Hans Everse, voorzitter-president Gastronomisch Gilde: ‘In de samenwerking met Dutch Cuisine zetten we met trots Gezondheid en Duurzaamheid weer op de kaart voor onze leden. Onze leden zijn een voorbeeld voor de consument, dus laten wij het goede voorbeeld geven samen. ’

Samenwerking

Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur te bevorderen, alsmede duurzamer en gezonder eten, het gebruik van natuurlijke en met name plantaardige ingrediënten. Met deze samenwerking draagt het Gastronomisch Gilde actief het gedachtegoed uit van Dutch Cuisine door haar leden te inspireren, enthousiasmeren en informeren over Dutch Cuisine.
Albert Kooy, founding father en bestuurslid Dutch Cuisine: ‘Aangezien wij als beweging bijdragen aan een duurzame en gezonde kook- en eetstijl, is het voor de hand liggend om samen te gaan werken met de leden van het Gastronomisch Gilde. Zij zijn de professionals op de werkvloer die samen met ons Nederland kunnen verduurzamen. Wij zijn daarom enorm blij het Gastronomisch Gilde aan boord te hebben.’

Over Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op de verduurzaming van onze voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu.

Over Gastronomisch Gilde

Het Gastronomisch Gilde is in 2016 ontstaan door een samenvoeging van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde. De vereniging vormt het grootste netwerk en expertisecentrum voor vakmanschap van professionals en leerlingen in de Nederlandse gastronomie. Het Gastronomisch Gilde is in het leven geroepen om haar specifieke vakgroepen, namelijk Gilde van SVH Meesters, Koksgilde, Gast Vrijheid, Jonge Garde en Wedstrijden, te ondersteunen en te stimuleren. Ook internationaal staat het Gastronomisch Gilde zijn mannetje met het Culinairy Team The Netherlands (het oranje van de Nederlandse gastronomie) en de nauwe samenwerking met Worldchefs (voorheen WACS).