Transitie Bram's Gourmet Frites naar Bram Ladage bijna afgerond

Transitie Bram's Gourmet Frites naar Bram Ladage bijna afgerond
Bram Ladage Nieuwe Gouwe in Gouda. Foto: Ladage Beheer

Zes van de acht Bram's Gourmet Frites-vestigingen in Nederland zijn omgedoopt tot Bram Ladage. Daarmee is de transitie bijna afgerond. Het doel is dat Ladage het kleine broertje nog dit jaar helemaal inlijft.

Bram’s Gourmet Frites Delft was de eerste die overging naar Bram Ladage. Daarna volgden Schiedam, Rotterdam (twee vestigingen), Gouda en Bleiswijk. Tilburg en Leidsche Rijn staan nog op de planning voor dit jaar. Het merendeel van de zaken had Ladage in eigen beheer.

Menu uitgebreid met hamburger en snacks

De uitstraling van de locaties is in principe hetzelfde gebleven, alleen het logo is aangepast. Het assortiment is uitgebreid met een aantal snacks en hamburgers. Naast een kroket en frikandel staan ook de Mexicano, bamischijf, kaassoufle en een groentekroket op het menu. De patat komt nog steeds met schil en ook patat met stoof is niet verdwenen. Als locaties het willen, mogen ze overstappen op patat zonder schil, zo laat Ladage Beheer weten.

Gestopt met Bram’s

Ladage Beheer maakte in mei bekend te stoppen met Bram’s Gourmet Frites in Nederland. De stap is niet het gevolg van slechte resultaten, maar van het feit dat de formules de laatste jaren naar elkaar toe waren gegroeid.
‘In het begin was Bram’s puur friet met stoof en een drankassortiment dat wat hoger in de markt lag’, zei Rocco Ladage in mei tegen Snackkoerier. ‘Maar de afgelopen jaren zagen we dat de merknaam Bram Ladage toch erg sterk is in de zuid-west hoek van het land. Mensen die bij Bram’s Gourmet Frites kwamen, verwachtten het assortiment van Bram Ladage en waren teleurgesteld dat ze niet een kroket of frikandel konden krijgen. We hebben mensen moeten laten wennen aan de friet met stoof en dat werd ook gewaardeerd. Toch hebben we bij Bram’s hier en daar wat snacks en burgers toegevoegd en het drankenassortiment aangepast.’

Twee Ladages in Gouda

Steven Beumer, tot voor kort bedrijfsleider van Bram’s Gourmet Frites Nieuwe Gouwe in Gouda (en nu dus van Bram Ladage Nieuwe Gouwe), is blij met de transitie. Hij kan de uitbreiding van het aanbod makkelijk aan, zegt hij: ‘Voor mij is dat bekend terrein. Ik werk al 24 jaar in verschillende Bram Ladage-locaties.’ Met de overgang heeft Gouda nu twee Bram Ladage’s. De andere locatie is in het centrum gevestigd.

Bram's Gourmet Frites Bram Ladage

Bram Ladage Nieuwe Gouwe in Gouda. Foto: Ladage Beheer

Terras in een kas

Nieuwe Gouwe draait nu drie jaar. Sinds vorig jaar is de unit het hele jaar geopend. In plaats van een terras in de open lucht, kunnen mensen nu plaatsnemen in een kas, waar zeven terrastafeltjes zijn neergezet.

Nieuwe doelgroep

Nu de naam Bram Ladage op de unit staat, ziet Beumer naar vaste klanten een andere doelgroep verschijnen. ‘De meesten wisten dat Bram’s friet met stoof verkocht en daar komen ze nog steeds voor. Maar mensen associëren de naam Bram Ladage met patat en een snackje. Dat bieden we nu ook.’ In het buitenland blijft Bram’s Gourmet Frites nog wel bestaan. Er is een vestiging in Duitsland en Ierland en er staan locaties in Noorwegen op de planning.