10 jaar Eetwinkel De Hollandsche Tuyn: 'We zijn nu volledig geprofessionaliseerd'

10 jaar Eetwinkel De Hollandsche Tuyn: 'We zijn nu volledig geprofessionaliseerd'
De broers Jeroen (links) en Björn van Oss van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn

Jeroen en Björn van Oss en vieren het 10-jarig bestaan van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn. Na vier jaar aan het roer hebben ze hun bedrijf in Bergen op Zoom nu helemaal ingericht zoals ze het willen.

De broers Jeroen en Björn van Oss en vriendin Franka Schnabel runnen Eetwinkel De Hollandsche Tuyn sinds 2010, samen met ouders Karin en Theo van Oss. In 2016 namen ze het bedrijf over, sloten ze zich aan bij Eetwinkel en hebben ze de zaak verbouwd. Waar daarvoor de tweede etage een aparte bistro was met een eigen keuken, is de Hollandsche Tuyn nu één bedrijf. Ook hebben ze het terras helemaal vernieuwd, met twee grote olijfbomen als eyecatchers.

Logistieke verbeteringen

Sinds vorig jaar is ook aan de achterkant van de zaak verbouwd en uitgebreid. ‘We hebben er een heel stuk bij gekregen’, zegt Björn van Oss. Voorheen kwamen de bestellingen door het restaurant, nu hebben we daar een aparte deur. We hebben veel meer ruimte voor opslag en koel- en vriescellen. De keuken is ook groter geworden. Nu kunnen we het logistiek veel beter organiseren tijdens grote drukte. We zijn nu volledig geprofessionaliseerd.’

Eetwinkel De Hollandsche Tuyn

Drieluik van Hippe Frites, met Captains stoverij, Meatlover en Salsa (vegetarisch)

Drieluik van Hippe Frites

Qua assortiment maken de broers vooral de blits met de Hippe Frites, hun versie van friet met topping. Onlangs hebben ze een drieluik geïntroduceerd, een plank met drie kleine bordjes met friet en verschillende toppings. ‘Vooral de Captains stoverij wordt veel verkocht’, laat Van Oss weten. ‘Dat is friet met een stoverij uit eigen keuken, piccalilly, spekjes, geraspte Old Amsterdam en bosui.’ Ook is er een vegetarische Hippe Frites, met guacamole, creme fraiche, tomaat, chili nacho’s en Grana Padano-kaas. Een plankje met drie Hippe Frites kost €13,50.

Spaaractie met verschillende prijzen

Het 10-jarig bestaan van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn wordt gevierd met een jubileumspaaractie waar verschillende prijzen aan zijn verbonden. De derde prijs is een dinerbon van €25 (tien keer), de tweede prijs is een setje Apple Air Pods beschikbaar gesteld door Media Markt en de hoofdprijs is een heren- of damesfiets beschikbaar gesteld door De Mooij fietsen in Bergen op Zoom.

Vaste gasten koesteren

De ondernemers willen vooral de gasten die vaker komen kans geven om prijzen te winnen. Per €7,50 krijgen gasten een zegel, en met vijf zegels is de spaarkaart vol. De kaart gaat vervolgens in een grote pot op de toonbank waar uiteindelijke de winnaars uit worden gekozen. Van Oss: ‘Dus hoe vaker mensen komen eten, hoe meer kans ze maken. Dat vinden we belangrijk, want mensen die vaak komen, moet je koesteren.’

Cafetaria Top 100 2017