Sander Smakman geeft eigen baas het nakijken en wint Lekkerste Hotdog

Sander Smakman geeft eigen baas het nakijken en wint Lekkerste Hotdog
Sander Smakman deed voor het eerst mee met de Lekkerste Wedstrijden en pakte meteen goud

Sander Smakman van Kwalitaria Lekkerrr Hoogzandveld heeft de Lekkerste Hotdog gewonnen tijdens de Horecava 2020. Hij gaf zijn baas Peter de Rijk het nakijken, die tweede werd tijdens dit onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden. Het team van Lekkerrr stapte uiteindelijk met drie prijzen van het podium, omdat Vincent Kuik ook een prijs in de wacht sleepte.

Het was al bijzonder dat het team van Lekkerrr, met een zaak in Amersfoort en in Nieuwegein, met drie man op het podium stond tijdens de Lekkerste Wedstrijden. En niet om elkaar te helpen, maar om de strijd met elkaar aan te gaan.

Macho Nacho hotdog

Sander Smakman, die zich in april 2019 bij Lekkerrr voegde en voor het eerst meedeed met de Lekkerste Wedstrijden, gaf iedereen uiteindelijk het nakijken met zijn Macho Nacho: een hotdog met bacon eromheen, biologische appelstroopmarinade, brie, rucola en nacho chips. ‘Hoe ik dit heb geflikt? Ik denk dat ik gewoon een mooie hotdog heb gepresenteerd. De smaken kwamen er allemaal perfect uit.’ De vakjury prees het winnende gerecht met name door de spannende smaakcombinatie van appelstroop op een cheddarworst met bacon en brie.

Lekkerste Hotdog

Doggy Style en Classic Vegan

Zijn baas Peter de Rijk pakte het zilver met Doggy Style: een pittige worst op breekbrood met oude kaas, coleslaw, pulled pork, gefruite ui en barbecuesaus. Vincent Kuik, werkzaam in de zaak in Amersfoort, won de prijs voor de lekkerste vegetarische hotdog. Zijn Lekkerrr Classic Vegan is een 100 procent vegan hotdog, met onder meer pulled mushroom van de Green Egg, vegan kaassaus en barbecuesaus.

Lekkerste Hotdog

Doggy Style van Peter de Rijk

De Bekroning

Richard Theisen van HMSHost won brons met de Bekroning: een rendang knakworst met Oosterse cress mix, atjar Ferlyan, rendang spread en gebakken ui. Het was voor hem alweer de derde prijs vandaag, na het brons tijdens het Lekkerste Lunchgerecht Horeca en de vegetarische prijs in diezelfde categorie. Een mooie afsluiting voor Theisen, die voor het 25e opeenvolgende en laatste jaar meedeed. In totaal deden er dit jaar negen kandidaten mee met de Lekkerste Hotdog.

Lekkerste Hotdog

De Bekroning van Richard Theisen.

Lekkerste Hotdog

Vlnr: Richard Theisen (3), Sander Smakman (1) en Perer de Rijk (2)

12 wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2020, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in hal 8. Er zijn twaalf verschillende wedstrijden waar deelnemers uit kunnen kiezen. Naast onder andere de bekende wedstrijden, zoals het Lekkerste Lunchgerecht en de Lekkerste Burger, is er een nieuwkomer: de Lekkerste Tosti.

Bekijk hieronder alle foto’s