Over de kans om via het drinken van melk Creutzfeld-Jakob te krijgen, weet de Duitse professor M. Krönke, hoogleraar in de immunologie, meer. Hij stelt dat voor besmetting met bse door consumptie van melk, een mens minstens 10.000 liter moet drinken voordat die kans reëel is.
Volgens Krönke komt de door de voedingsindustrie gebezigde uitspraak dat melk en vlees beslist bse-vrij zijn, voort uit bewust voor de gek houden van de consument of uit een medisch-biologisch kennisgebrek.
De Duitse zuivelindustrie reageerde snel op de uitlatingen van de hoogleraar met te zeggen dat het staatsinstituut voor zuivelonderzoek geen wetenschappelijke aanwijzingen heeft voor bse-infectie door zuivelproducten.
Amper BSE in melk
De bezorgdheid over de kans op bse-besmetting neemt toe. Ook bij andere dierlijke producten dan alleen vlees.
Krijg het beste van Misset Horeca in je mail
Misset Horeca houdt ambitieuze ondernemers op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de horecabranche. Schrijf je nu in voor de Misset Horeca-nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws, praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap.
