Voor cafetariahouders en andere fastserviceondernemers had de RAI dit jaar geen twee, maar drie hallen ingericht. Naast de twee snackhallen konden bezoekers in hal 9, de Fast Casual Hal, de Lekkerste Wedstrijden meebeleven. Natuurlijk waren er in de andere hallen een aantal nieuwe producten te bewonderen.
Het nieuwe kookboek van Remia, met Burger & Grill sauzen in de hoofdrol.
De Lekkerste Hamburger in de categorie Fastest.
Schijn bedriegt: dat zijn wel frietjes, maar gemaakt van witte chocolade. De ‘frietjes’ worden hier geserveerd met pinda-karamelsaus.
Hoeveel bosbessensorbetijs kan een mens hebben op een dag? Twintig soorten, zo bleek tijdens de wedstrijd de Gouden IJsspatel.
De deelnemende ijsbereiders draaiden hun versie van bosbessensorbetijs live op het podium tijdens de Horecava.
De lat voor maaltijdsalades ligt weer een stukje hoger gelegd, door de Zilte Zoen van ’t Boshuys. Foto: Tamara Verheij
Volgens de jury was het broodje van Karim Hamouchi, met Marokkaanse kruiden op smaak gebracht, de lekkerste in de categorie On the Move,
ook onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden.
Een draadjesstoofvleesbitterbal met een vleugje Leffe Btuin (van De Bourgondiër). Daar komt iedereen op af.
The Basterd, winnaar van de Lekkerste Wedstrijden in de categorie Hamburger Finest.
De bestelzuilen van Next to Food trokken de aandacht, ook vanwege de nieuwe
‘wrap’ waarmee de zuil is verfraaid. Het design en de beelden op het digitale scherm
zijn ontworpen door De Digitale.
Ook Nissei, specialist in de combi-ijsmachines, doet tegenwoordig aan ‘wrapping’, Een eye catcher in de zaak waar ondernemers een thema voor kunnen kiezen. Op de Horecava waren onder meer wit, goud, zilver en oranje te bewonderen. Dit materiaal wordt ook in de auto-industrie gebruikt.
Hoe maak je beursbezoekers enthousiast over je product of formule? Zet daar gewoon Carin Jagt van Foodmaster De Viersprong neer, zoals hier op de stand van FHC Formulebeheer.
IJs van Lotus speculoos, één van de nieuwe smaken van Gebo Gelato.
Het nieuwe Tony Chocolonely-ijs met zeezout en karamel was natuurlijk een hit op de beurs.
Een aantal bijzonder creaties passeerden de revue tijdens de wedstrijd de Lekkerste Wafel. Echter, er kon er maar één de winnaar zijn.
Ook in het Aziatisch Paviljoen in hal 7 kwam fastservice aan bod, zoals deze vier luxe, Aziatische salades.
Tom Duijndam maakt het Lekkerste Broodje Anders van Nederland. Duijndam won op de Horecava met ‘Billy’s Burger’ de vakwedstrijd Lekkerste Broodje Anders. Foto: Tamara Verheij.