Snackpoint Puth is een kleine cafetaria met elf zitplaatsen die zich voornamelijk richt op afhaal. In het pand in het Limburgse dorp heeft 52 jaar een buurtcafetaria gezeten. Na carnaval wordt de zaak verbouwd en komt er onder meer een nieuwe balie, vitrine en werkbank.
Begonnen als weekendhulp
Snackpoint Puth wordt gerund door Lestie Dams (19) en Bente Vallinga (27). Vallinga is de voormalige eigenaar van Snackpoint Beersdal, Dams is drieënhalf jaar geleden als weekendhulp begonnen bij Snackpoint Susteren. ‘Daarna hebben ze mij een SVO Vakopleiding aangeboden. Die ben ik gaan volgen en ik zit nu in het laatste stadium, niveau 4 bedrijfsleider/manager.’
Dams wil verder groeien in het vak. ‘Mijn droom is een eigen zaak te openen. Maar dat is toekomst, eerst maar eens zorgen dat deze zaak goed loopt.’
Filosofie
Volgens Dams is de filosofie niet anders dan in Susteren of Bunde, de andere twee Snackpoint-vestigingen in eigen beheer van het formulehuis. ‘Het belangrijkste is dat de gast op de eerste plaats komt en met een tevreden en vol gevoel naar huis gaat. Daar doen we alles voor.’
Dams en Vallinga krijgen bij het opstarten hulp van Roger en Marlie Gielen en Guido Soons, bedrijfsleider in Susteren. Daarna staan ze op eigen benen. Ze zijn op zoek naar één of twee medewerkers.