Medewerkers NH Hotel Group halen €5000 op voor Ronald McDonald Kinderfonds

Medewerkers NH Hotel Group halen €5000 op voor Ronald McDonald Kinderfonds

Het initiatief NH Santa Run for Charity, een virtueel hardloopevenement voor medewerkers van NH Hotel Group, heeft ruim €5000 aan sponsorgeld opgeleverd. Dat bedrag is gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

De ‘NH Santa Run for Charity’ is een virtuele hardloop- en wandelwedstrijd voor het goede doel, een initiatief van NH Hotel Group-medewerkers tijdens de kerstperiode. Deelnemers zochten zelf sponsoren om geld binnen te halen voor het lokale Ronald McDonald Kinderfonds.

Via #NHSantaRun hebben zij op social media andere collega’s uitgedaagd en wedstrijdresultaten gedeeld. Er werd tevens een prijs uitgereikt aan de meest originele kerstoutfit. Met het opgehaalde bedrag van ruim €5000, waarvan €2589 in Nederland, kan de stichting 83 overnachtingen bekostigen voor families met ernstig zieke kinderen die onder behandeling staan in het ziekenhuis.

Saamhorigheid en beweging in tijden van sociale afstand

‘Kerst is traditioneel gezien de tijd om samen te komen. Juist in deze tijden van (sociale) afstand, is het extra belangrijk om het gevoel van saamhorigheid te waarborgen', zegt NH. ‘Het virtueel samenkomen van de medewerkers voor een gezamenlijk goed doel versterkte de binding met elkaar. Bewegen in de buitenlucht is een vorm van ontspanning. Een gezonde leefstijl is, nu meer dan ooit, van groot belang om weerstand en mentale en fysieke weerbaarheid te versterken.’

Hotels with a Heart

Het 'Hotels with a Heart'  programma heeft een vaste en prominente plaats in het Corporate Responsibility Programma van NH Hotel Group. Binnen dit programma vallen meerdere initiatieven die bijdragen aan betere leefomstandigheden en mogelijkheden voor zorg en onderwijs. NH Hotel Group stelt middelen en mensen beschikbaar om deze initiatieven te verwezenlijken, waardoor jaarlijks meerdere goede doelen ondersteund worden. In Nederland is er sinds 2004 een samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds en bieden NH hotels onder andere overnachtingen aan.

Over NH Hotel Group

NH Hotel Group exploiteert meer dan 350 hotels op stedelijke locaties in Europa en Amerika. Sinds 2019 werkt de onderneming samen met Minor Hotels aan de integratie van hun hotelmerken onder één overkoepelend bedrijfsmerk met aanwezigheid in meer dan vijftig landen over de hele wereld. Samen bezitten de twee concerns een portfolio van ruim 500 hotels, opgebouwd rond acht merken: NH Hotels, NH Collection, nhow, Tivoli, Anantara, Avani, Elewana en Oaks.

Over Ronald McDonald Kinderfonds Nederland

Sinds 1985 zorgt Ronald McDonald Kinderfonds dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In twaalf Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in twaalf Ronald McDonald Huiskamers kunnen families midden in het ziekenhuis in huiselijke sfeer ontspannen en in drie (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 2000 vrijwilligers, sponsors en donaties.