Deutsche Hospitality opent twee nieuwe InterCity Hotels in Nederland

Deutsche Hospitality opent twee nieuwe InterCity Hotels in Nederland

Deutsche Hospitality werkt aan twee nieuwe Intercity Hotels in Nederland. Op dit moment is er één, in Enschede, en moet later dit jaar ook een hotel in Hoofddorp open. Daar komen er in 2023 twee bij. Meteen bij de aankondiging zijn de panden waar de hotels in moeten komen, die nog in aanbouw zijn, verkocht aan het Duitse Commerz Real, de vastgoedinvesteringstak van de Commerzbank.

InterCity is een relatief nieuw merk van Deutsche Hospitality, het vroegere Steigenberger. Op dit moment is in Nederland één InterCity hotel, dat opende in 2015 in Enschede.

Drie in aanbouw

Al kort na die opening werden plannen uitgesproken voor een hotel in Den Bosch en is Rotterdam al eens genoemd als locatie. In 2019 werd een hotel in Hoofddorp aangekondigd. Dat wordt momenteel gebouwd en moet later dit jaar open.

Daar komen er in 2023 nog twee bij. In Breda komt een hotel van 174 kamers, in Leiden een van 115. De Duitse vastgoedinvesteerder Commerz Real heeft nu, terwijl ze nog in aanbouw zijn, de panden gekocht van de projectontwikkelaars. In Breda is dat JP van Eesteren en in Leiden is dat Synchroon. Beide hotels moeten in 2023 open.

De hotels worden in een door Commerz Real beheerd fonds geplaatst, waar Steigenberger Hotels AG een belang van 12 procent in heeft. Steigenberger Hotels AG is een dochter van Deutsche Hospitality en zal beide hotels gaan managen onder een lease-constructie. Financiële details over de verkoop zijn niet bekend.