Ondanks lockdown toch lustrumviering De Loohoeve*

Ondanks lockdown toch lustrumviering De Loohoeve*
Jeroen en Marleen Brouwer.

Sterrestaurant De Loohoeve in Schoonloo is 1 maart 2021 precies vijf jaar van Marleen en Jeroen Brouwer. Het ondernemerspaar bedacht een scala aan activiteiten om dit met gasten te vieren, ook al is een echt bezoek aan het restaurant nog niet mogelijk.

Marleen en Jeroen Brouwer zoeken onder meer de samenwerking op met tweesterrenchef Soenil Bahadoer uit Nuenen en presenteren hun favoriete gerechten in een speciaal jubileummenu dat landelijk kan worden bezorgd.

‘Ondanks lockdown toch vieren’

‘Ondanks de lockdown wilden we ons eerste lustrum evengoed vieren. Omdat gasten nog niet naar ons mogen komen, hebben leuke initiatieven bedacht om naar hen thuis te gaan,’ aldus Marleen en Jeroen Brouwer. Het is 1 maart exact vijf jaar geleden dat ze De Loohoeve in Schoonloo overnamen. Jeroen werkte toen al drie jaar voor het bedrijf (oktober 2013), Marleen volgde in augustus 2014.

‘De tijd is ontzettend snel gegaan. We kijken terug op een mooie periode met als bijzonderheden het behalen van onze eerste Michelinster en het winnen van de vakwedstrijd De Gouden Koksmuts. Voor de toekomst wil het duo verhuizen naar een voormalige kerk vlakbij Groningen. Het pand van De Loohoeve staat daarom te koop.

Speciale menu’s

Marleen en Jeroen starten de feestelijkheden rondom hun eerste lustrum als ondernemers met een pre-jubileummenu; een driegangenmenu met gemarineerde zalm met mierikswortel, koriander en hibiscus, kwartel gevuld met eendenlever, spitskool, ravioli van de bout en aardappel gratin en als dessert appeltaart op z’n kop met vanille crème. Het menu kost € 45,00 per persoon en is van 19 t/m 27 februari elke vrijdag t/m zaterdag te bestellen voor zowel afhaal als bezorging. Daarna starten de chefs van De Loohoeve met het vijfgangen jubileummenu met hun favoriete gerechten. Prijs: € 75,- per persoon, te bestellen per 2 personen. Inclusief flesje bubbels en een broodje. De Loohoeve bezorgt dit menu door heel Nederland. Ook worden – eenmalig – afhaallocaties uitgebreid met onder andere Leeuwarden en Amsterdam.

Live online koken met gasten

Op zondag 28 februari gaan Marleen en Jeroen live online koken met gasten. Dit doen ze in samenwerking met Wijnkoperij Okhuysen. Via Zoom gaan de ondernemers een driegangenlunch bereiden met gasten thuis. De wijnen worden verzorgd door Marleen en Nick Nijkamp, sommelier van De Loohoeve, daarbij geassisteerd door Woudt Stroo van Wijnkoperij Okhuysen. Mensen thuis proeven per gang twee wijnen en gaan op zoek naar de best passende wijn bij het gerecht. Gerechten en wijnen worden op bestelling bij de mensen thuis bezorgd. Dit kan in heel Nederland. Afhalen in Schoonloo of Groningen op 27 februari is mogelijk. Prijs voor twee personen: 150 euro per box. De box bevat een desembroodje met beurre noisette-boter, een 3-gangenmenu voor 2 personen en proefflesjes van 150 ml. met 6 verschillende wijnen voor 2 personen.

Box met Soenil Bahadoer

Jeroen en Marleen zoeken daarnaast de samenwerking met een aantal topchefs om hun jubileum te vieren. ‘Het gaat om chefs van restaurants waar we zelf graag eten. Met four hands dinners krijgen gasten de mogelijkheid om twee verschillende keukens te proeven in één menu. Helaas dus niet in ons eigen restaurant, maar bij de mensen thuis via een menubox.’

De eerste box is een samenwerking met tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen en is exclusief verkrijgbaar op 13 maart via De Loohoeve.