Adriaan Visser hoofdsommelier restaurant Harry's Maastricht

Adriaan Visser hoofdsommelier restaurant Harry's Maastricht

Adriaan Visser wordt hoofsommelier bij restaurant Harry's in Maastricht. Visser is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier.

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke voor de wijnkaart, de wijnkelder en de opleiding van medewerkers. Verder zal hij cursussen en proeverijen organiseren voor gasten.

Eigen tuin als basis

Visser: 'Het vernieuwde concept van Harry’s, waar de eigen tuin de basis is voor de menukaart, spreekt mij enorm aan. Hierdoor ontstaat een dynamische kaart, die een even dynamische en tevens breed georiënteerde wijnselectie verdient. De nieuwe wijnkaart verandert dan ook regelmatig en gaat - zoals de menukaart - mee met de seizoenen. Er zullen veel nieuwe wijnmakers in de selectie worden opgenomen, sommige klassiek, andere innovatief, maar allemaal wijnmakers die het ritme van de natuur volgen en terroir en druif tot hun volle recht laten komen. Tijdens de proeverijen die we voor gasten gaan organiseren, delen we de passie voor wijn en gastronomie op een andere manier dan alleen aan tafel'

Topgastheer

Eigenaren Jean-Marc & Christophe Beaumont: 'We kijken uit naar de komst van Adriaan. Naast het feit dat hij een van Nederlands meest talentvolle sommeliers is, is het vooral ook een heel fijn mens en een op en top gastheer.'
Harry’s is een internationale brasserie in Wyck, Maastricht die zeven dagen per week geopend is voor ontbijt, lunch, diner en op zondag voor brunch. Het restaurant beschikt over een Private Dining Room die geschikt is voor kleinere gezelschappen.