Adriaan Visser van Tribeca behaalt Advanced Sommelier titel

Adriaan Visser van Tribeca behaalt Advanced Sommelier titel
Roy Pelgrim en Adriaan Visser

Adriaan Visser, sommelier bij tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze heeft de titel Advanced Sommelier behaald van The Court of Master Sommeliers. Hij is de derde Nederlander in bezit van deze titel. De andere twee zijn Jan Willem van der Hek en Richelle van Gemert.

Roy Pelgrim, de maître sommelier van Tribeca is maar wat trots op de Advanced Sommelier titel van zijn 'pupil' Adriaan Visser. ‘Het hele team van Tribeca is apetrots op Adriaan,’ laat hij weten. Visser werkt sinds het voorjaar van 2019 voor Tribeca, hiervoor was hij al collega van Roy Pelgrim bij Cordial in Oss.

The Court of Masters Sommeliers biedt drie diploma’s aan: sommelier, gevorderd (Advanced) Sommelier en Master Sommelier.

Master Sommelier

De opleiding tot Master Sommelier is de hoogst haalbare opleiding voor sommeliers in de wereld en het wordt als een van de moeilijkste examens ter wereld gezien. Het slagingspercentage ligt rond de 8 procent, sinds 1969 hebben 256 sommeliers wereldwijd deze titel in ontvangst mogen nemen.

In Nederland zijn slechts drie sommeliers in bezit van de titel Advanced Sommelier. Naast Adriaan Visser zijn dat Jan Willem van der Hek en Richelle van Gemert. Van der Hek studeert momenteel voor de titel Master Sommelier.