Desirée Dils nieuwe directeur-gastvrouw Kruisherenhotel Maastricht

Desirée Dils nieuwe directeur-gastvrouw Kruisherenhotel Maastricht
Desirée Dils (links) en Ilona van Rooij (rechts)

Oostwegel Collection completeert haar directieteam met twee nieuwe leden. Ilona van Rooij (29) is per 1 februari gestart als director of sales & revenu voor de groep en Desiree Dils (41) zal per 1 april 2021 de rol van directeur-gastvrouw van Kruisherenhotel Maastricht vervullen.

Desirée Dils komt over van Hotel De L’Europe in Amsterdam, waar ze sinds 2018 directeur f&b was. Nu volgt ze als directeur-gastvrouw van Kruisherenhotel Floris Kemper op, die sinds december directeur-gastheer is van Chateâu St. Gerlach, ook van Oostwegel Collection. Van Rooij komt over van DoubleTree by Hilton in Amsterdam, waar ze commercieel directeur was.

Twee hotelfinalisten

Met de twee nieuwe directieteamleden haalt Oostwegel hoteliers binnen met ervaring en erkenning. Zowel Van Rooij als Dils drongen de afgelopen jaren door tot de finale van de Hotello of the Year verkiezing: Van Rooij dit jaar, Dils in 2019. Voor deze verkiezing worden jaarlijks tientallen hotello's genomineerd, slechts drie gaan naar de finale. Dils moest het in haar jaar afleggen tegen Joost Rietveld van Too Good To Go, Van Rooij zag dit jaar Gijs Hendrikx van Hendrikx Hospitality de titel winnen.

Ook het hotel waar Dils gaat werken is niet onbekend met wedstrijden. In 2017 won het team van Kruisherenhotel, toen met directeur-gastheer Bastiaan Klomp, de Dutch Hotel Award.

Band met Limburg

Hoewel beiden in Amsterdam werkten, is Limburg geen onbekend terrein voor ze. Ilona van Rooij deed haar bachelor aan (toen nog) NHTV in Breda en vervolgens een Master aan de Universiteit van Maastricht. Ze heeft internationale werkervaring opgedaan in onder andere Londen en was voor haar overstap werkzaam als Commercieel Directeur bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Desirée Dils deed Hotelschool Maastricht voordat ze twintig jaar de wereld over ging en werkte van Londen tot China en meest recent Amsterdam.

‘Na de Hotelschool Maastricht afgerond te hebben en daarna jaren in het buitenland, en meest recentelijk in Amsterdam, te hebben gewerkt, ben ik vereerd dat ik het team van het Kruisherenhotel in de mooiste stad van Nederland mag komen versterken voor en met de Oostwegel Collection-familie', zegt Dils. ‘Gastvrijheid zit me - zoals bij iedere Limburger - in het bloed. Het uitdragen daarvan samen met een toegewijd team is mijn grote passie.’

‘De passie, het ondernemerschap en de inspirerende visie van Oostwegel Collection spraken me meteen aan en vanuit mijn Limburgse hart is er ook een gevoel van trots op deze prachtige collectie van monumentale hotels en restaurants in Zuid-Limburg', zegt Van Rooij. ‘Ik ben dan ook vol energie en enthousiasme gestart en kijk ernaar uit om samen met het team mooie resultaten te behalen de komende jaren.’

Directieteam compleet

Directeur Camille Oostwegel is blij met de toevoegingen. ‘Ons directieteam is compleet en daarmee gaan we bouwen aan onze visie en ambitie. Die visie en ambitie gaat over winnen en dat kunnen we alleen maar met een fit team. Met de komst van Ilona en Desiree hebben we een compleet, fit en dynamisch team met hele verschillende ervaringen en perspectieven. Ik kijk er naar uit om samen met hen en de rest van het directieteam te werken aan onze ambities.’

Het directieteam van Oostwegel Collection bestaat uit 9 personen waarvan vier dames en vijf heren. Opvallend is ook de relatief lage gemiddelde leeftijd van de directieleden, die is 37.

Over Oostwegel Collection

Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Sinds begin 2020 is Camille Oostwegel eigenaar en algemeen directeur van de onderneming. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader Camille Oostwegel sr. die in 1980 met veel passie en zorg begon aan het restaureren en herbestemmen van Rijksmonumenten. Inmiddels bestaat het bedrijf uit: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach, Kruisherenhotel Maastricht en het concept Villas & Residences.