Restaurant Guts Amsterdam sluit deuren voorgoed

Restaurant Guts Amsterdam sluit deuren voorgoed

Het Amsterdamse restaurant Guts - voorheen Guts&Glory - van Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden gaat stoppen. Bij de opening van de horeca zal Guts niet opnieuw haar deuren openen. Het pop-up concept 'Met FREEK, écht eten' blijft voorlopig doorlopen op deze locatie.

Restaurant Guts Amsterdam is de afgelopen jaren vaak benoemd op internationale platforms en werd daarom ook vaak bezocht door toeristen. 'Corona heeft deze groep bezoekers doen verdwijnen, waardoor Guts moeite kreeg zich staande te houden', aldus de ondernemers.

Sluiting 'met pijn in het hart'

Na een poging de populariteit van Guts weer te laten terugkomen onder de Amsterdammer, is er uiteindelijk de beslissing genomen om de deuren definitief te sluiten. 'Wij hebben besloten – met pijn in ons hart – om onze eerste zaak te sluiten. Soms moet je als ondernemer beslissingen nemen die zwaar vallen', aldus Johanneke van Iwaarden – mede-eigenaar van The  Breda Group.

Johanneke van Iwaarden Freek van Noortwijk Guillaume de Beer
Johanneke van Iwaarden met Guillaume de Beer (l) en Freek van Noortwijk.

Geopend in december 2015 als Guts&Glory, het eerste restaurant van drie vrienden uit Breda, Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden, werd het al snel een drukbezocht restaurant op de Utrechtsestraat.

Soms moet je als ondernemer beslissingen nemen die zwaar vallen”

Hoewel te zijn begonnen met 'Chapters', originele benaming van wisselende thema’s, was Guts&Glory na ruim 3 jaar toe aan een verandering. In februari 2019 opende Guts op dezelfde locatie haar deuren, waarbij een toegankelijke seizoensgebonden chefs menu werd geserveerd met a la carte opties om het iedereen gezind te maken.

The Breda Group

Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden, het drietal achter The Breda Group, runnen inmiddels een handje vol aan bedrijven in Amsterdam. Na hun eerst geopende restaurant Guts&Glory volgde al snel Restaurant Breda op de Singel.

Ook een concept in de Foodhallen kon niet ontbreken, Píta werd nummer drie in het rijtje. Als laatste project, voor nu, openden zij Maris Piper in de Pijp, een culinaire Brasserie.