Bar Alt gaat verhuizen

Bar Alt gaat verhuizen
Amsterdam - Bar Alt op het Stadionplein - Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Bar Alt neemt even een pauze en heropent in het najaar van 2021 haar deuren op een nieuwe, voorlopig nog geheime, locatie in Amsterdam. Een kleinere locatie die beter past bij het concept van Bar Alt, fine dining gecombineerd met ambachtelijk bier & wijn

Het besluit om het restaurant, dat een Michelin vermelding ontving in 2020, te verhuizen heeft vooral te maken met het beter willen waarborgen van de intieme dinerbeleving en presentatie bij Bar Alt. 'De nieuwe locatie wordt kleiner, wat beter past bij het concept van Bar Alt. Een intiemere sfeer met nog meer aandacht voor het eten en de gasten', aldus Adriaan Verkerk, een van de oprichters van Bar Alt.

Verhuizing

Tot de heropening op de nieuwe locatie zal Bar Alt tijdelijk haar activiteiten pauzeren. Dit geeft het team, onder leiding van chef Thomas Kooijman, de gelegenheid om de nieuwe locatie gereed te maken, het concept te polijsten en de menukaart te perfectioneren. De liefhebbers van Bar Alt kunnen nog tot en met zaterdag 24 april de huidige 3, 4 of 5-gangen maaltijdboxen bestellen via de website.

Fine dining & craft

De culinaire onderneming Bar Alt is een vooruitstrevende formule in het combineren van fine dining met craft (ambachtelijk bier). Bar Alt is ontstaan in 2018 uit een samenwerking tussen Sanne Slijper & Martijn Disseldorp (brouwerij Two Chefs Brewing), Adriaan Verkerk en chef Thomas Kooijman.