Winnaar World Class Competition 2021 bekendgemaakt

Winnaar World Class Competition 2021 bekendgemaakt

Via Zoom werd bartender Laura Brady van The Duchess in Amsterdam bekroond tot Nederlandse Diagio World Class Bartender of the Year 2021. De wedstrijd vond voor het eerst dit jaar digitaal plaats.

12 bartenders uit Nederland namen het tegen elkaar op tijdens de finale op 21 april. Winnares Laura Brady treedt in de voetsporen van James Chaib (The Tailor Bar Amsterdam) als beste bartender van Nederland.

Internationale finale

Laura Brady mag van 4 tot 8 juli 2021 samen met 54 andere bartenders strijden tijdens de online internationale finale van de World Class Competition, waar bartenders van over de hele wereld meestrijden voor de titel van World Class Bartender of the Year 2021 Worldwide. Het 5-daagse event zal via een livestream te volgen zijn.

Laura Brady: 'Ik ben zo blij dat ik dit jaar World Class heb gewonnen. Het was en is nog steeds een vreselijk moeilijke tijd voor de horeca. Ik heb het afgelopen jaar nauwelijks achter de bar van The Duchess gestaan ​​en meedoen aan World Class gaf me de boost van inspiratie die ik nodig had. Het was een uitdaging en een kick om te concurreren in een gloednieuw online format, en ondertussen kijk ik er naar uit om weer achter de bar bij The Duchess te staan.'

Nederlandse finale

De Nederlandse finale werd uitgezonden via Zoom. De juryleden beoordeelden de kandidaten op techniek, smaak, creativiteit, kennis en balans. De jury voor de Nederlandse finalisten bestond uit Jenna Ba (Diageo Global Whisky Ambassador), Fjalar Goud (Isaac Company & former World Class Western Europe winnaar '12), James Chaib (The Tailor Bar, Amsterdam - World Class Winner The Netherlands 2019)

De twee rondes stonden in het teken van inspiratie & creatie. Tijdens de eerste ronde moesten de bartenders een Tiki-inspired-servebedenken met Talisker 10yr. Qua storytelling moesten ze dit koppelen aan een speciale gebeurtenis dat belangrijk is geweest voor hun carrière als bartender. Tijdens de laatste proef, beter gekend als Cordial Creation, werd de finalisten gevraagd een Cordial te creëren waarmee de lekkerste Highball met Johnnie Walker Black Label gemaakt kon worden.

De World Class Competition is 's werelds grootste bartending wedstrijd met meer dan 10.000 bartenders uit 56 verschillende landen.