Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur

Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur

Vanaf vandaag mogen de terrassen open tussen 6 uur in de ochtend tot 20 uur in de avond. Sinds 28 april mochten de terrassen open tussen 12 en 18 uur.

De coronacijfers zijn genoeg verbeterd om de tweede ronde versoepelingen deze woensdag 19 mei door te laten gaan. Die waren vorige week onder voorbehoud aangekondigd, maar als de druk op de ziekenhuizen niet snel genoeg zou afnemen, kon aan een 'noodrem' worden getrokken. Dat is niet nodig gebleken, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandag na coronaoverleg op het ministerie van Algemene Zaken.

Overige regels blijven

Vanaf woensdag mag horeca buiten eten en drinken serveren tussen 6 en 20 uur.  In alle gevallen blijven wel de basisregels van kracht zoals 1,5 meter afstand houden. Ook geldt voor terrassen nog een reserveringsplicht (mag aan de deur), registratie en het check-gesprek. Ook blijft de limiet van 50 personen per terras behouden. Met de verruiming wordt het voor hotels mogelijk het ontbijt te serveren op het terras, kunnen gasten in de ochtend terecht voor koffie met gebak en ook krijgt een (vroeg) diner meer kansen dan bij de eindtijd van 18 uur.

Met de tweede ronde versoepelingen wordt vooral buiten meer mogelijk. Zo kan er in grotere groepen worden gesport en mogen zogenoemde doorstroomlocaties zoals de dierentuin of het pretpark weer open. Ook binnen kan meer: sportscholen mogen heropenen, evenals dans- en muziekscholen. Sekswerkers mogen weer klanten ontvangen.

De terrassen waren sinds 28 april open tussen 12.00 en 18.00 uur. Dat wordt nu dus tussen 06.00 uur en 20.00 uur. Veel horeca-ondernemers hadden daar ook voor gepleit, vooral omdat de huidige openingstijden ontoereikend zijn om uit de kosten te komen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.