F&B Professional of the Year verruilt Mooirivier voor Hotel Arena

F&B Professional of the Year verruilt Mooirivier voor Hotel Arena
Foto: Koos Groenewold

Agnes Raggers is de huidige F&B Professional of the Year en nu nog werkzaam als f&b manager bij Congreshotel Mooirivier in Dalfsen. Na ruim vier jaar verlaat ze dat bedrijf en gaat vanaf 1 augustus aan de slag als f&b manager van Hotel Arena in Amsterdam.

Agnes Raggers werkt nog tot eind juni bij Mooirivier, het bedrijf waar ze begin 2020 de meest recente editie van de verkiezing F&B Professional of the Year won. In de ruim vier jaar dat ze er werkte, heeft ze succesvol het f&b-aanbod van het congreshotel in Dalfsen gemoderniseerd en de efficiëntie in niet alleen haar eigen afdeling maar in het gehele bedrijf flink verbeterd.

Eerder werkte ze al als gastvrouw bij De Librije in Zwolle, nu verlaat ze Overijssel en maakt de stap naar Amsterdam, naar Hotel Arena. 'Daar liggen mooie kansen, de horeca kan nu met corona wel een boost gebruiken. Ik heb er veel zin in!'

Raggers verhuist ook naar Noord-Holland. Haar vriend Thom Groenendal startte recent zijn eigen restaurant in Egmond aan Zee, nadat hij lang f&b manager van Blooming in Bergen was. Raggers gaat hem op de achtergrond steunen bij restaurant Brass Kaatje.

Eerst was Zilt als nieuwe naam gekozen, maar omdat in het nabijgelegen Bergen zit een restaurant met de naam Zilte Zoen. Om verwarring te voorkomen werd gekozen voor Brass Kaatje. De naam is een verwijzing naar hoe het restaurant vroeger lang heette. Voor het Mats werd, droeg het restaurant de naam Egmondsch Kaatje. 'Dat was echt een begrip in Egmond', zegt Raggers.

Vijf f&b managers in drieënhalf jaar

Hotel Arena kende wat betreft managementteam een aantal roerige jaren. In 2017 onderging het hotel nog een grondige verbouwing, waarna Ruben de Vries vanaf januari 2018 f&b manager was. In januari 2019 werd hij opgevolgd door Luuk Rijnders, die het ook maar een jaar deed. In januari 2020 startte Meine Hospes als f&b manager van het hotel, maar stopte in oktober alweer. Sinds januari 2021 is Floor Louwerens f&b manager ad interim. Agnes Raggers wordt dus vanaf 1 augustus 2021 de vijfde f&b manager in drieënhalf jaar voor Hotel Arena en het bijbehorende restaurant Park.

Ook de positie van general manager is in die tijd door een handvol mensen ingevuld. Özgür Eylen startte begin 2018 als general manager en werd in juli 2019 opgevolgd door Robert Guijt. Guijt vertrok in maart 2020 en werd opgevolgd door Pieter-Jan Massoels, die eerst onder Guijt hotelmanager was en de functie van general manager een jaar deed. Per maart 2021 is Eline Postma aangesteld als de vierde general manager in drieënhalf jaar.

Met de aanstelling van Postma heropende Hotel Arena na een maandenlange sluiting waarin een refurbishing van de kamers en vergaderzalen werd uitgevoerd. Midden 2020 sloot het hotel van Paul Hermanides als zevende in Nederland aan bij Design Hotels.

F&B Professional of the Year

Agnes Raggers was begin 2020 de laatste winnaar van de titel F&B Professional of the Year. Voor 2021 zijn de finalisten al bekend, alleen is nog geen datum gepaald voor de finale. Dat wordt in het najaar, wanneer de beperkingen rond corona naar verwachting verder versoepeld zijn.