Restaurant Company Europe wil 6 tot 8 nieuwe Loetje restaurants openen

Restaurant Company Europe wil 6 tot 8 nieuwe Loetje restaurants openen

Horecagroep Restaurant Company Europe (RCE) heeft de afgelopen maanden geïnvesteerd in het verbouwen van diverse horecalocaties en opent deze zomer ook vijf nieuwe Loetje restaurants.

Ook voor komend jaar is RCE’s ambitie voor de Loetje formule groot, met plannen om zes tot acht nieuwe Loetjes per jaar in Nederland te openen. Colliers is de vastgoedpartij die helpt bij het aantrekken van nieuwe locaties.

Naar 100 vestigingen

Naast Loetje is RCE het overkoepelende moederbedrijf van meer succesvolle horecaconcepten als Stan&Co, Beers & Barrels en diverse stand-alone locaties. Met meer dan 50 restaurants en cafés zijn ze één van de grootste horecagroepen van Nederland. Binnen vier jaar wil RCE dit aantal verdubbelen.

Over de grens

Loetje restaurantsNieuwe locaties worden gezocht in heel Nederland en specifiek in regio’s Midden-, Zuid- en Oost-Nederland. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de top 25 grote steden, zoals Den Bosch, Tilburg en Apeldoorn. Met de ambitie om de grootste horecagroep van Europa te worden wordt er ook gekeken naar potentiële locaties in België en Duitsland, om straks de eerste stap over de grens te zetten.

'Samen met RCE gaan wij op zoek naar geschikte vastgoedlocaties, daarin kunnen wij goed ondersteunen door onze multidisciplinaire vastgoedkennis', aldus Etienne van Unen, director food & beverage van Colliers. 'RCE is een sterke en gezonde organisatie met grote ambities en we dragen graag bij aan hun verdere groei.'

Loetje restaurants

Loetje is met 26 vestigingen het grootste concept binnen RCE. Waar het bijna 45 jaar geleden begon in een biljartcafé in Amsterdam Zuid, is Loetje inmiddels uitgegroeid tot een landelijke restaurantketen met acht vestigingen. Recent opende het biefstuk-imperium ook in Enschede en Paterswolde (Groningen).