Eerste Loetje in provincie Groningen opent aan het Paterswoldsemeer

Eerste Loetje in provincie Groningen opent aan het Paterswoldsemeer

Binnenkort opent de eerste Loetje in de provincie Groningen. De nieuwe locatie van het biefstukrestaurant wordt het huidige paviljoen De Dame in Paterswolde. Het paviljoen is gelegen aan het Paterswoldsemeer.

'Het paviljoen is een unieke plek waar je je in de zomer waant in Ibiza, een echte trekpleister voor vele bezoekers uit de omgeving. We denken dat we op deze geweldige plek een mooie start kunnen maken in het hoge noorden. We kunnen dus niet wachten om straks ook in Paterswolde onze biefstuk te kunnen serveren', aldus Sandra van Halderen, ceo van Loetje.

'Het is een hele bijzondere plek, dus we zijn erg blij dat we de kans krijgen om hier iets moois neer te zetten. Niet alleen met het restaurant en de omringende terrassen, maar ook met de verschillende zalen waar hopelijk nog vele huwelijken zullen worden voltrokken of andere feesten zullen plaatsvinden.'

Ambitieuze groeiplannen

Na de aankondiging eerder dit jaar van vier nieuwe Loetje restaurants elders in het land, houdt het bedrijf er de vaart in. Van Halderen: 'Ondanks de sluiting van de horeca gaan wij onverminderd door, als we straks weer open mogen willen we gelijk met volle kracht vooruit. We zijn dus nog op zoek naar leuke medewerkers voor al die nieuwe locaties.' Ondertussen houdt Loetje zich staande in de huidige crisis, mede dankzij Loetje Pick Up waarbij gasten, nu de restaurants gesloten zijn, thuis of onderweg kunnen genieten van hun favoriete biefstuk.

Restaurant Company Europe

Er zijn bijna 25 Loetje vestigingen door heel Nederland. De eerste vestiging, Café Loetje, opende ruim 40 jaar geleden in Amsterdam-Zuid als biljartcafé. Toen de ossenhaasbiefstuk met veel succes op de kaart werd gezet, maakten de biljarttafels plaats voor een ‘nieuw’ eetcafé, dat de basis werd voor alle andere Loetje vestigingen in Nederland. Restaurantgroep Loetje en Debuut zijn in 2020 verder gegaan onder de nieuwe naam Restaurant Company Europe. Naast Loetje bestaat de horecagroep uit horecaconcepten als Stan&CO, Beers & Barrels en Popo the Mexican.