Mocktails maken? Makkelijk, snel en vers (twee recepttips)

Mocktails maken? Makkelijk, snel en vers (twee recepttips)
Een heerlijke Cheeky Monkey maken kost geen tijd meer.

Caraïbos reist sinds 1976 de wereld rond op zoek naar zeldzaam fruit om de lekkerste en meest exotische vruchtensappen en nectars aan te bieden aan professionals, waarmee zij eindeloos mocktails kunnen creëren. Met een paar Caraïbos-smaken kun je al vele mocktails op jouw kaart zetten.

Het groeiende bewustzijn rondom alcoholconsumptie maakt mocktails - alcoholvrije cocktails - zeer relevant. Ze zijn al even niet meer weg te denken uit de hedendaagse horecazaken. Mocktails vormen daarbij een mooie, makkelijke en margerijke toevoeging op de kaart.

Tijdsbesparing

Caraïbos zorgt voor de nodige tijdsbesparing bij het aanbieden van mocktails doordat er geen vruchten hoeven geperst te worden, en dat is behalve sneller ook veelal een stuk goedkoper dan zelf fruit persen. Niet onbelangrijk is ook dat de meest exotische vruchten op deze manier het hele jaar door beschikbaar zijn waardoor een uniforme smaakbeleving kan worden gegarandeerd en er geen kaartaanpassingen nodig zijn.

Ten slotte bieden de Caraïbos-vruchtensappen en -nectars een extra hoog fruitgehalte voor een optimale tolerantie voor ijsblokjes, waardoor een rijke smaak blijft behouden in de mocktails.

Caraïbos Cheeky Monkey
Er zijn genoeg recepten voor smakelijke mocktails.

Driemaal kwaliteit voor mocktails

 • Beste fruitproducenten

In de selectiefase is de prioriteit van Caraïbos vooral de kwaliteit van de producten. Alle leveranciers en producenten moeten namelijk voldoen aan de Europese wetgeving. Caraïbos-vruchten, gekozen voor hun opmerkelijke smaakkwaliteit, voldoen altijd aan de normen van de AIJN (European Fruit Juice Association) en SGF International, een in Duitsland gevestigde non-profitorganisatie die de traceerbaarheid en kwaliteit van sappen, nectars en vruchtendranken bewaakt.

Caraïbos selecteert alleen de beste fruitsoorten, afkomstig vanuit alle hoeken van de wereld. Dit met zorg geselecteerde fruit is de sleutel tot de onvergelijkbare smaak en kwaliteit van deze exotische nectars en vruchtensappen.

 • Scherpe fruitselectie

Caraïbos besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van de grondstoffen en dus van de vruchten. Fruit dat niet aan de specificaties voldoet, wordt geweigerd. Het bedrijf volgt een seizoensschema per herkomstland. Neem nu bijvoorbeeld mango: tussen maart en juli komt de mango uit India of Mexico, tussen december en februari komt die uit Peru, Colombia of Ecuador. Vervolgens sturen de verschillende producenten en partners enkele stalen of (test)vruchten op. Deze stalen worden gecontroleerd door de Research & Development-afdeling van Caraïbos en indien nodig ook door een onafhankelijk laboratorium.

 • Fruit oogsten

Alle vruchten worden met de hand geoogst, gewassen, gesorteerd en vervolgens omgezet in sap of geconcentreerd sap, in fabrieken die beschikken over alle vereiste Europese certificeringen. De sappen en purees van Caraïbos zijn allemaal afkomstig van natuurlijk gerijpt fruit en zonder toevoeging van conserveermiddelen.

Mocktails met Caraïbos.

Fruitverwerking

Voor het beste sap is niet enkel het beste fruit nodig, maar ook een kwalitatief productieproces. Caraïbos hanteert in elke fase van de fruitverwerking dezelfde hoge kwaliteitseis. Er zijn verschillende productieprocessen om vruchtensap te maken, afhankelijk van het natuurlijke sapgehalte en de structuur van de vrucht.

Vruchten kunnen worden omgezet in puur sap, sap op basis van concentraat of nectars. Wat is wat precies?

 • Puur sap (100% fruit)

Pure sappen zijn sappen die worden verkregen door simpelweg fruit te persen, zonder enige toevoegingen (suiker, additieven).

 • Sap op basis van concentraat (100% fruit)

Deze sappen bevatten ook 100% fruit, maar zijn gemaakt van een concentraat waaraan water wordt toegevoegd tot het oorspronkelijke percentage. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bevat een sap op basis van concentraat niet minder fruit en niet meer suiker dan puur sap. Het concentraat is eenvoudigweg een efficiënte manier om opslagruimte en transportkosten te verminderen.

 • Nectars (tussen 25% en 50% fruit, afhankelijk van de vrucht)

Over het algemeen zijn de vruchten waarvan nectars gemaakt worden erg dik (bananen, abrikozen, perziken en peren) of erg zuur (rood fruit). Het is daarom essentieel om ze met water te verdunnen en eventueel suiker toe te voegen voor een optimale smaak.

Twee recepten voor smakelijke mocktails

Tips nodig? Probeer deze twee zomerse recepten eens uit en ontdek hoe snel je heerlijke, bijzondere drankjes op tafel tovert:

Cosmo Twist

Ingrediënten

 • 9 cl Caraïbos Cranberry
 • 3 cl Caraïbos Limoen
 • 2 Eetlepels abrikozenconfituur
 • 3 Schijfjes komkommer

Bereidingswijze

 • Doe alle ingrediënten in een shaker.
 • Voeg als laatste de confituur toe en roer goed.
 • Voeg ijsblokjes toe en schud 10 seconden.
 • Giet door een strainer en zeef in een gekoeld martiniglas.
 • Garneer met een gedroogde abrikoos en komkommer.

Cheeky Monkey

Ingrediënten

 • 9 cl Caraïbos Ananas
 • 3 cl Caraïbos Gember
 • 4 cl Caraïbos Citroen
 • 2 cl Monin Orgeat

Bereidingswijze

 • Doe alle ingrediënten in een blender en voeg crushed ijs toe totdat alle ingrediënten zich net onder het ijs bevinden.
 • Blend tot je een gelijke substantie hebt (ongeveer 5 seconden).
 • Giet uit in een milkshakeglas.
 • Garneer met een blokje ananas.

Dit artikel is gesponsord door Caraïbos 


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.