Horecaondernemer geeft nieuwe collega's reis naar Ibiza

Horecaondernemer geeft nieuwe collega's reis naar Ibiza

Het personeelstekort in de horeca is groot. Veel horecazaken kunnen nog niet op volle kracht draaien vanwege het tekort aan personeel.

Koninklijk Horeca Nederland heeft berekend dat een kwart van het horecapersoneel is uitgestroomd door de coronacrisis. Door het personeelstekort in de horeca bedenken ondernemers soms ludieke acties om nieuw personeel te werven. Zo lokte een horecaondernemer uit Winterswijk  nieuwe medewerkers met een gratis appartement.

Reis naar Ibiza

Ook horecaondernemer Stefan Veen, franchisenemer van Gossimijne te Horst en Uden dacht out of the box. Iedere nieuwe fulltime medewerker krijgt een reis naar Ibiza cadeau.

personeelstekort in de horeca

Veen: ‘We hebben nu eenmaal kei hard collega’s nodig in Horst en Uden. Het is enorm druk, mensen willen er weer op uit en wij willen volle poelen kunnen draaien als het dadelijk weer gaat. Met deze actie hoop ik nieuwe vrolijke GossiGabbers over de streep te trekken. Horeca is een fantastisch vak, we bieden diverse opleidingen en cursussen en een prima salaris, bovenop de reis naar Ibiza.’

GossiGabbers

Veen: ‘We gebruiken de term GossiGabbers voor onze medewerkers. Bij ons staan verbinding, vriendschap en teamspirit centraal: we zijn allemaal gabbers van elkaar. Met een knipoog naar de periode in de jaren ’90.’ De reis is niet bedoeld voor een weekendje in de bediening. ‘Het geldt voor onze fulltime functies en er wordt contractueel dan wel wat vastgelegd,’ aldus Veen.