Boutique hotel Otto opent eerste on-demand privébioscoop ter wereld

Boutique hotel Otto opent eerste on-demand privébioscoop ter wereld

Boutique hotel Otto in Wijk bij Duurstede heeft een wereldwijde primeur: hier is de allereerste on-demand privébioscoop ter wereld geopend. Bedenker van het concept The(Any)Thing wil snel uitrollen naar meer hotels en restaurants in Nederland.

The(Any)Thing biedt een privébioscoop met twee, vijf of zeven stoelen. Via een app boeken gasten hun locatie, tijd en gewenste film. Of dat nou een dinsdagavond met vrienden is, een zondagmiddag met het hele gezin of vrijdagavond date night.

De eerste concept-locatie van The(Any)Thing staat in boetiekhotel en restaurant Otto in Wijk bij Duurstede. De eerste drie cinema’s - ontworpen door designbureau …,staat - hebben elk een unieke en stijlvolle uitstraling.

Zo is The Otto een intieme zaal met plek voor twee personen, The Studio heeft vijf luxe leren sofa’s en is daarmee geknipt voor een familie-uitje. De grootste zaal is The Modernist. Hier vind je zeven comfi-chairs die je kunt uitvouwen tot een ultiem loungebed.

Via de app van The(Any)Thing hebben gasten keuze uit ruim 400 bioscoopfilms. Daaronder uiteraard films die nu nog in de bioscoop draaien, zoals de Marvel-film Black Widow en recente films als De Slag om de Schelde, Buladó, Cruella of Judas and the Black Messiah. Maar ook films van een paar jaar terug behoren tot het assortiment, bijvoorbeeld Nomadland, Bohemian Rhapsody, 1917 en Green Book.

Tijdens het bezoek geeft de app van The(Any)Thing controle over alle instellingen van de zaal: via de app kunnen gasten het licht, de temperatuur en het geluid in de zaal regelen. En omdat de zalen in bestaande horecagelegenheden worden gerealiseerd, kan via de app ook ‘roomservice’ worden besteld om de filmervaring compleet te maken.

De eerste locatie is nu boutique hotel Otto in Wijk bij Duurstede, maar The(Any)Thing wil in de tweede helft van 2021 nieuwe locaties openen in hotels, restaurants en bioscopen.

Meer bioscopen in hotels

Een bioscoop in een hotel is niet uniek. Vooral grote complexen, bijvoorbeeld Corendon Village in Hoofddorp of Preston Palace in Almelo hebben een eigen bioscoop. Ook organiseerde Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark (toen nog als Ramada Apollo) regelmatig Rooftop Movies. Bij die laatste konden gasten vooraf stemmen welke film er zou worden vertoond. Toch is het concept van The(Any)Thing anders door de bioscoopzaak zowel privé als met on-demand programma aan te bieden.