Bouzy Wine & Food opent derde locatie

Bouzy Wine & Food opent derde locatie

Na de locaties aan de Denneweg (wijnbar) en Mauritskade (restaurant) heeft Bouzy recent een derde vestiging geopend in de culinaire straat van Den Haag; de Prinsestraat waarbij de wijnbar en restaurantfunctie gecombineerd worden.

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer verveelden zich, zoals veel horecaondernemers, begin van dit jaar. ‘We hadden in november en december even een tijdelijke kerst(wijn)winkel en dat was superleuk’, vertelt Verbruggen. ‘Dan nog even de maand januari door met de familie en in februari weer vol aan de bak dachten we.' Dat liep helemaal anders.

'Dus we gingen plannetjes bedenken voor wat we extra kunnen doen als we weer open zouden gaan. We liepen al langer rond met de gedachte om een derde zaak te starten en hadden het vermoeden dat de markt wel goed zou zijn, zo net voor het einde van de lockdown. Dus we zijn vanaf februari panden gaan bekijken.’

Barcelona gevoel

Inmiddels hadden ze met Bas Oonk, die net zijn restaurant Basaal aan de Bierkade had verkocht, een derde partner in Bouzy aangetrokken. ‘Een van de panden was het oude Floc, naast het Korzo Theater in hartje centrum, waar Oonk nog had gewerkt. Hij wist precies hoe het pand in elkaar zat en was enthousiast.

Het gaf ons, met de entresol en hoge ramen, een soort Barcelona gevoel. Hetgeen prima paste bij het soort nieuwe stijl wijnbar wat we voor ogen hadden en het pand had ook nog eens veel extra ruimte voor onze wijnvoorraad. Bovendien is deze straat, de Prinsestraat, de meest culinaire straat van Den Haag met o.a. Restaurants Zheng, Blog en Portfolio.’

Verbouwing

De koop was snel gesloten en in juni werd aan de verbouwing begonnen. ‘We wilden per se begin september open en dat is ook gelukt. Hier kunnen we op het entresol dertig gasten zittend kwijt en beneden nog eens zestig, waarvan een deel aan de bar. Wat invulling betreft doen we het anders dan bij onze andere zaken. Hier is een wat jonger publiek waardoor we een andere wijnkaart hebben, met meer natuurwijnen. Dit is ook een plek waar we bijvoorbeeld sneller mee zullen doen aan de Sherry Week of iets spannends ernaast nemen als een kleine vermoutkaart. Zelfs de menukaart is anders. Ons uitgangspunt hier is groente. Bas Oonk kookt meer op de moderne bistronomie wijze terwijl in onze andere zaak meer klassieke bistrogerechten worden geserveerd.’

De eerste ervaringen van het team met de nieuwe zaak zijn positief. ‘Dit is toch duidelijk een ander deel van de stad. Op de Denneweg is het echt na half 10 's  avonds wel klaar, terwijl je hier nog mensen ziet lopen. Het pand is groter en veel functioneler ingericht en door de combinatie van eten en wijn zijn de bestedingen per persoon hoger. De beste dag die we tot nu toe hier gehad hebben, komt overeen met een gemiddelde dag op de Denneweg met het verschil dat het hier met zoveel gemak ging. Dat belooft nog veel goeds, op deze plek kunnen we nog behoorlijk groeien.’