Sidney Schutte opent nieuw Café Cliché

Sidney Schutte opent nieuw Café Cliché
Foto: Diederik van der Laan

Sterrenchef Sidney Schutte opent volgende maand een nieuw restaurant: Café Cliché in Middelburg. Eerder opende hij, samen met zijn compagnon Marco Doeleman, al een Zeeuwse pop-up versie van het restaurant, maar nu betreft het een vaste locatie.

'Dit wordt echt een toppertje', vertelt Sidney Schutte tegenover Misset Horeca. 'Het restaurant zit aan de Markt in Middelburg, echt een mooie plek.' Het restaurant krijgt dezelfde sfeer als Café Cliché in Amsterdam. Café Cliché Middelburg krijgt rond de 90 zitplaatsen binnen, maar heeft een terras met maar liefst 180 zitplaatsen.

Café Cliché Middelburg

Afgelopen maandag startte de verbouwing van voormalig restaurant De Vriendschap aan de Markt 75 - dat op 31 oktober de deuren sloot - om over een maand de deuren te openen als Café Cliché Middelburg. Schutte staat er zelf niet in de keuken, maar denkt wel mee met de menukaart. Eerder opende de van oorsprong Zeeuw en Marco Doeleman al een pop-up versie van Café Cliché in Middelburg.

Café Cliché Amsterdam

Café Cliché in Amsterdam opende in 2018 de deuren aan de Middenweg 35 in Amsterdam. ‘Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit.'

Café Cliche Amsterdam

‘Ik krijg vaak de vraag: Wat eet jij graag thuis?’, vertelde hij tijdens de opening van Café Cliché in de hoofdstad. ‘Ik leg dan uit dat ik simpele maar smaakvolle en funky gerechten kook en deze in familie-stijl op tafel zet. Met Café Cliché kan iedereen dit ervaren en zelf aanschuiven. Kortom: een plek voor de buurt en voor iedereen die in de buurt is.’

Spectrum

Schutte heeft als chef-kok de leiding over Spectrum in Waldorf Astoria Amsterdam. Het restaurant telt twee Michelinsterren.