Eigengereide hotelgroep opgericht

De bekende Maastrichtenaren Paul Rinkens en Benoit Wesly hebben wat ze noemen een 'eigengereide' hotelgroep opgericht. Het gaat om de samenvoeging van de hotels La Bergère, Hotel Derlon en het Apple Park Hotel.

De bedrijven zijn alledrie in Maastricht gevestigd. Paul Rinkens, voorheen directeur van La Bergère, heeft de leiding over de nieuwe hotelgroep, terwijl Wesly (voormalig stuurman van de andere twee hotels) als president-commissaris verantwoordelijk is voor nieuwe ontwikkelingen. De drie bedrijven zullen zich positioneren als boutique hotels, waarbij het concept van La Bergère als voorbeeld dient. Behalve de externe gast zal in de nieuwe groep (die nog geen naam heeft) de interne gast, het personeel, dus centraal komen te staan.

In Apple Park Hotel Maastricht en Derlon blijft het management in handen van Marc Sontag. In hotel La Bergère heeft Basil Scherders de leiding. De nieuwe keten wil de komende jaren zeven nieuwe hotels openen. De opening van het eerste hotel is gepland in 2004 te Amersfoort. Binnen afzienbare tijd zal ook de naam van de nieuwe hotelgroep bekend worden gemaakt. Op dit moment presenteren de bedrijven zich nog gedrieën in correspondentie en in persberichten.