Chef, sous en maître blijven bij Cordial na verkoop

Chef, sous en maître blijven bij Cordial na verkoop

Restaurant Cordial en Hotel de Weverij in Oss zijn verkocht. Jelle en Miriam van Gangelen hebben in zorgondernemers Hans Zethoven en Ingrid Burgstede opvolgers gevonden. Zij gaan door met 12 hotelkamers en wenden de overige 48 aan voor zorg. Het restaurant blijft fine dining.

Het merendeel van de kamers (48 stuks) wordt aangewend voor die zorgtaken. De overige 12 blijven fungeren als hotelkamer.

De horeca-tak gaat verder onder de naam Boutique Hotel & Restaurant Cordial. Weverij verdwijnt hier uit de naam.

Chef, sous en maître blijven

Joost Verhoeven

In september werd de verkoop aan het team meegedeeld. Volgens Van Gangelen had iedereen destijds de keuze: blijven of vertrekken. De vertrouwde gezichten van chef Joost Verhoeven, souschef Maurice Straathof en maître Jasper van den Berg blijven bij Cordial.

‘Met een frisse, nieuwe kijk gaan zij de stevige basis die er is verfijnen. Dat betekent dus nog steeds genieten van fine dining gerechten uit de Frans-mediterrane keuken met bijpassende wijnen, maar dan wel helemaal van nu’, zeggen de nieuwe eigenaren.

restaurant cordial
Links onder de sheddaken blijven de hotelkamers, rechts wordt ingezet met woon-zorgfunctie.

Volgens Van Gangelen voeren Hans Zethoven en Ingrid Burgstede hun eigen visie door. ‘Ze gaan het echt op hun eigen manier doen. Maar Cordial bekent in het Frans ‘hartelijk’. Wij hebben hier altijd alles met het hart gedaan. En de nieuwe eigenaren gaan het ook met het hart doen!’