Jonnie en Thérèse Boer nemen Brasserie Jansen over

Jonnie en Thérèse Boer nemen Brasserie Jansen over

Andrea de Lange en Rik van Middendorp verkopen na 10 succesvolle jaren Brasserie Jansen in Zwolle. Per januari zullen Andrea en Rik het stokje overgeven aan Jonnie en Thérèse Boer.

Tien jaren geleden vestigde Brasserie Jansen zich aan de Nieuwe Markt in Zwolle. Inmiddels is Brasserie Jansen een gevestigde en geliefde naam in de stad. Ondernemers Rik en Andrea de Lange geven nu het stokje over.

In de zoektocht naar mogelijke nieuwe eigenaren konden ze maar één echte optie bedenken: Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije. 'Ik was op zoek naar een koppel welke als vader en moeder van de brasserie kunnen fungeren. Waarvan ik zeker weet dat ze op de zaak en het personeel passen met de toewijding die wij ook altijd hebben gehad', aldus Andrea de Lange.

Nieuwe Markt

Al snel ging het balletje rollen. Jonnie & Thérèse openden in juni een nieuwe bar aan de Nieuwe Markt, Bar Senang, en zijn er al een aantal jaren gevestigd met Brass Boer Thuis. De locatie is vertrouwd, maar een derde zaak aan de Nieuwe Markt stond niet op de planning.

'We waren echt niet op zoek naar een nieuw restaurant, maar zo’n mooie zaak als Brasserie Jansen konden we niet laten schieten. Het is een perfecte aanvulling op het restaurant ‘Brass Boer’ en de bar ‘Bar Senang’. Drie heel verschillende bedrijven met één doel, onze gasten verwennen', aldus Thérèse Boer.

Brasserie Jansen

Jonnie & Thérèse zijn heel blij met de brasserie zoals hij nu is. De medewerkers, de menukaart en de bedrijfsvoering zullen gelijk blijven. Daarbij zal Andrea het eerste kwartaal nog betrokken zijn om de overgang zo soepel en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

'We laten Brasserie Jansen zoals hij nu is. Op den duur gaan we misschien wel kijken of we wat goede gerechten vanuit onze vergelijkbare brasserie op Bonaire kunnen toevoegen aan de kaart. Dat is superleuk voor de gasten die al eens op het eiland zijn geweest', aldus Jonnie Boer.

De overname zal plaatsvinden op 1 januari. Tijdens het 10-jarig jubileum op 1 april zullen Andrea en Rik feestelijk afscheid nemen en de brasserie officieel verlaten.