Pulitzer Amsterdam plaatst couture-kerstboom van modeontwerper Claes Iversen

Pulitzer Amsterdam plaatst couture-kerstboom van modeontwerper Claes Iversen

Hotel Pulitzer Amsterdam heeft samen met de bekende Deense modeontwerper Claes Iversen, wiens ontwerpen worden gedragen door onder andere koningin Máxima, Lieke van Lexmond en Chantal Janzen, één van de grootste buitenkerstbomen van Amsterdam ontworpen.

De indrukwekkende boom is meer dan 10 meter hoog en voor de decoratie maakte Claes Iversen gebruik van materialen als acrylaat in combinatie met zijn kenmerkende moderne ontwerpstijl. Iversen gebruikte voor het design van de kerstboom eerder door hem ontworpen couturestukken, waarbij hij elementen van vorige jurken gebruikte om de felgekleurde strikken en grote ringen te creëren die de boom helemaal bedekken.

Kerstmis is favoriet bij Iversen, wat maakt dat de ontwerper enorm verheugd was om gevraagd te worden voor deze bijzondere uitdaging. ‘Een kerstboom moet voor mij altijd iets magisch bevatten - het moet het kind in je naar boven halen', zegt de van oorsprong Deense ontwerper. ‘Het lijkt veel op couture: iets dat ons ontroert en aanvoelt als een levende droom. Er zijn geen grenzen aan het versieren van een boom, alles mag en alles is mogelijk.’

Bij het maken van deze spectaculaire kerstboom vond Iversen de grootste uitdaging het creëren van ornamenten die geschikt waren voor buitengebruik en het werken met de enorme omvang van de boom. ‘De kleur die ik heb gekozen, is een kleur die ik graag gebruik in vele van mijn collecties. Gelukkig was Pulitzer meteen enthousiast over mijn keuze.’

Pulitzer Amsterdam - gevestigd in 25 verbonden 17e en 18e-eeuwse grachtenpanden - is een vijfsterrenhotel met 225 kamers, restaurant en een ruime binnentuin, waar de kerstboom staat. Meer dan 50 kamers van het hotel hebben uniek uitzicht op de door Iversen ontworpen Pulitzer-kerstboom. De boom is genesteld in het hart van de Pulitzer's Winter Garden, waar gasten onder heaters en dekens warm blijven onder het genot van feestelijke hapjes en warme dranken.

Pulitzer Amsterdam is uiteraard niet het enige hotel dat een bijzondere kerstboom neerzet. Eerder al plaatste Huis ter Duin in Noordwijk traditiegetrouw een fors exemplaar van 17 meter hoog, die wordt verlicht door zo'n 100.000 ledlampjes.