Horeca Vierhouten gaat 'wild doen'

Zeven horecagelegenheden in Vierhouten openen zondagmiddag gezamenlijk het nieuwe wildseizoen. Ze organiseren het 'Rondje Vierhouten', een feestelijke Veluwse wildproeverij. Bezoekers kunnen genieten van een keur aan Veluwse streekproducten en wildgerechten.

Het Rondje wordt omlijst door allerhande activiteiten. Zo worden er de gehele middag door natuurwandelingen gehouden onder leiding van de boswachter, zijn er demonstraties schapen drijven met honden en er komt een valkenier. Verder is er deze middag veel muziek te horen in Vierhouten.

Door het succes van de drie voorgaande jaren hebben de restaurateurs dit keer wederom tot een herhaling van het Rondje Vierhouten besloten. 'Wij gaan wild doen' is ook nu weer het veelzeggende motto. Iedere bezoeker ontvangt gratis een boekje met informatie over de restaurants en met wildrecepten van de Vierhoutense koks.

Bezoekers kunnen wandelend of fietsend (fietsen te huur) het kleine Vierhouten rond en zo van het ene naar het andere etablissement gaan.

In alle zaken zullen kleine hapjes verkrijgbaar zijn, natuurlijk overal wat andere gerechten maar allemaal betrekking hebbend op wat het Veluwse woud te bieden heeft.

En voor de liefhebber wordt daar natuurlijk een mooi glaasje wijn bij geschonken of, ook weer uit eigen streek, een tongstrelende heidelikeur. Die is gestookt met honing van Veluwse bijen. Kinderen kunnen op een van de terrassen tamme kastanjes poffen.

De manifestatie begint om een uur of twaalf en zal, afhankelijk van het restaurant zelf, tot een uur of vijf duren. De gehele middag door kunnen bezoekers met natuurgids Gerrit Reekers mee voor een natuurwandeling door de bossen rondom Vierhouten. Ook is er een diashow van Reekers te zien met sfeervolle foto's van de bossen, de flora en het vele wild dat er leeft.

'Het Rondje Vierhouten' wordt omlijst met demonstraties van de koks, wijnproeverijen en presentaties van Veluwse vossebessenjam, vossebessenthee, Zwienekeutels en heidehoning.

De deelnemers aan Het Rondje Vierhouten zijn: Gasterij The Novice; Hotel-Restaurant De Foreesten; Cafetaria & Café Vierhouten; Hotel-Restaurant De Vossenberg; Restaurant Klavertje Vier; Herberg De Kleine Stee; Pannenkoekenhuis Likkepot.