KHN-voorzitter Robèr Willemsen: 'Lijkt wel of OMT het land runt'

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: 'Lijkt wel of OMT het land runt'
Robèr Willemsen

De oproep vanuit het Outbreak Management Team tot een langere lockdown leidt tot onbegrip onder collega-virologen en woede bij ondernemers. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: 'Het is gek dat wij als enige land in lockdown zitten.'

Ondernemers vinden dat het kabinet paal en perk moet stellen aan de publieke optredens van OMT-leden, meldt De Telegraaf.

De adviseurs die het OMT vormen, sorteren in media voor op een verlenging van de lockdown tot eind januari. 'Zo creëer je veel onrust. Ik word er kotsmisselijk van', zegt directeur Jan Meerman van INretail. 'Ondernemers worden hier gek van', zegt een woordvoerder van de kappersbranche. Ook MKB-voorzitter Jacco Vonhof deelt dit 'ongenoegen over timing en communicatie'.

Zo creëer je veel onrust. Ik word er kotsmisselijk van”

Volgens de ondernemersclubs lijkt het nu alsof het OMT het coronabeleid bepaalt. 'Dat moet het kabinet toch ook niet willen?', zegt Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. 'Het is gek dat wij als enige land in lockdown zitten', aldus de horecaman.

Ook virologen hebben kritiek. 'Ik vind die opmerkingen van het OMT niet passend, met nog vier weken te gaan', reageert Louis Kroes van het Leidse LUMC. 'Het is een adviesorgaan, maar na bijna twee jaar, in identieke samenstelling, gedraagt het zich als een autoriteit die het beleid vaststelt, zelfs op langere termijn.'