'In een handomdraai een heerlijke chocolademousse voor 2.726 dinerboxen'

'In een handomdraai een heerlijke chocolademousse voor 2.726 dinerboxen'
Chocolade quenelle van luchtige mousse met een laagje pure chocolade.

Taste More en Tasty Lemon kregen een bijzondere klus: in korte tijd 2.726 dinerboxen samenstellen met een driegangenmenu voor in totaal vijfduizend personen.

De gerechten moesten snel en gemakkelijk te bereiden zijn, maar restaurantwaardig qua kwaliteit en serveerwijze. Voor het dessert werd gekozen voor de nieuwe Debic Shapes. ‘Hiermee kunnen we in een handomdraai een heerlijke chocolademousse quenelle serveren met een mooie decoratie. Dat is echt ideaal’, aldus Rob van den Broek, eigenaar van Taste More en Tasty Lemon.

Met de nieuwe Debic Shapes maken we snel en gemakkelijk een topdessert”

Met Taste More richt Van den Broek zich echt op eventcatering in de breedste zin van het woord, terwijl Tasty Lemon als marketingbureau allerlei originele concepten bedenkt.

Van den Broek: ‘Van Sogeti, onderdeel van Capgemini, kregen we de vraag of we een concept konden bedenken voor het ontwikkelen van thuisdiners voor vijfduizend mensen. Net als vorig jaar kon het kerstdiner niet doorgaan en daarom was men op zoek naar een tof alternatief. Vorig jaar had het bedrijf aan een andere cateringpartij dezelfde vraag gesteld. Maar toen moesten de medewerkers en hun familie heel lang in de keuken staan om het diner te bereiden. Dat moest dit jaar anders, vonden ze.'

'Daarom hebben wij voor gerechten gekozen, die op een zeer hoog niveau gemaakt zijn én in een handomdraai afgemaakt kunnen worden. Daaraan voegden we een uniek verpakkingsconcept toe, waarbij de dinerbox met een creatieve uitvoering een tweede leven kreeg als kerststal.’

Vis, vlees of vega

De medewerkers hadden de keuze uit een vis-, vlees-, of vegabox, die met behulp van speciale rendierbezorgers en gekoeld vervoer door Taste More werd afgeleverd.

  • Het vleesmenu bestond uit tataki van rund met radijs, zonnebloem, lak van tomaat, rozemarijn en rode wijn, gevolgd door runderlende jus van Madeira met structuren van wortel, gepofte quinoa en pommes fondant.
  • In het vismenu zat als voorgerecht berken en elsenhout gerookte zalm met zoet zure groenten, citrus crème en kropsla en als hoofdgerecht skrei op huid met gnocchi, mini groenten, dry aged biet en saffraan.
  • Het vegamenu omvatte aardpeer, gemarineerde shitake, crème van sesam en verne cress en een rollade van wintergroente​n met crème van zwarte knoflook, aardappel sterretjes, micro leafs en jus van pied de mouton.

In alle boxen zat hetzelfde dessert: een chocolademousse quenelle met diverse structuren van chocolade, crumble van hazelnoot en sinaasappel​.

Debic Shapes maakt het serveren veel gemakkelijker.

Chocolademousse quenelle

De chocolade quenelle van luchtige mousse met een laagje pure chocolade behoort tot de nieuwe product introductie Debic Shapes. Hiermee worden in enkele minuten hoogwaardige desserts gemaakt.

Van den Broek licht toe: ‘Voor een goede chocolademousse quenelle moet je heel wat handelingen verrichten. Debic Shapes maakt het serveren van een uitstekende quenelle van chocolade mousse nu veel gemakkelijker.’

Het enige wat de chef hoeft te doen, is het product uit de vriezer halen, de blisterverpakking te verwijderen en de chocolade quenelle op de dessertborden te leggen. Het dessert kan in minimaal vier uur langzaam in de koelkast worden ontdooid. Daarna is het product klaar om gedecoreerd en geserveerd te worden.

Afhankelijk van de hoeveel tijd die je aan je desserts wilt spenderen kun je op drie niveaus desserts creëren: klassieke, eenvoudige of unieke desserts.

Mascarpone cream bar

HACCP is gewaarborgd

Een ander heel groot pluspunt vindt Van den Broek dat de keten volledig gesloten is en dat de HACCP volledig wordt gewaarborgd. ‘De desserts zijn altijd van dezelfde uitstekende kwaliteit’, vervolgt de ondernemer.

‘De smaak van de quenelle is echt perfect: een heerlijke coating van chocolade vol romige mousse. Als je zelf mousse maakt, heeft deze niet altijd exact dezelfde smaak, maar met Debic Shapes kunnen we altijd een constante kwaliteit bieden.’

Eigen unieke desserts creëren
De Debic Shapes helpen chefs tijd te besparen wat goed van pas komt gezien het huidige personeelstekort in de horeca markt. Met dit concept kan iedereen in de keuken naar eigen creativiteit heerlijke desserts serveren. Debic Shapes zijn een moderne interpretatie van de bekende, klassieke dessertsmaken. Naast de chocolademousse quenelle is er een Panna cotta ring en mascarpone balk, die met jouw eigen finishing touch in een mum van tijd geserveerd kunnen worden. Met slechts drie ingrediënten kun je negen verschillende desserts maken. Debic helpt chefs hun eigen unieke desserts te creëren waar de gasten voor terugkomen en die kenmerkend zijn voor hun eigen kookstijl. Laat je inspireren voor klassieke, eenvoudige of unieke desserts op Debic Shapes, frozen dessert components.

Duurzaamheid

Aandacht voor het milieu vinden ze bij Taste More en Tasty Lemon heel belangrijk. ‘Daarom zijn alle verpakkingsmaterialen van de gerechten in de dinerboxen volledig duurzaam van aard; gerecycled, recyclebaar, of herbruikbaar. In de boxen hadden we een stappenplan bijgevoegd met voorbeelden.’

Ook Debic streeft naar een zo duurzaam mogelijke verpakking. De onder- en bovenkant van de blisterverpakking van de Debic Shapes bestaat voor 80 procent uit gerecycled materiaal. Krimpfolie zorgt ervoor dat de gerechten niet uitdrogen in de vriezer. Deze folie is gemaakt van minstens 60 procent gerecycled materiaal. De kartonnen doos die gebruikt wordt om de Shapes in te bewaren, is tot slot gemaakt van recyclebaar FSC-gecertificeerd karton.

Toffe reacties

Van den Broek kijkt heel tevreden terug op de bijzondere opdracht: ‘Iedereen was heel tevreden over het diner. We hebben echt hele toffe reacties ontvangen.’

Dit artikel is gesponsord door Debic.

Lees ook: