100 Chefs by Gault&Millau op 10 en 11 september

100 Chefs by Gault&Millau op 10 en 11 september
Godfried van der lugt

Het tweedaagse culinaire event - 100 Chefs by Gault&Millau - voor consumenten gaat plaatsvinden op 10 en 11 september in Utrecht.

100 Chefs by Gault&Millau is een tweedaags culinair event waarop per dagdeel 25 chefs gaan koken.

Deelnemende chefs maken kleine gerechtjes die ze kunnen laten proeven aan een breed publiek. Welke chefs er koken is nog niet bekend. Ook een consumenten

De consument betaalt één entreeprijs. De organisatie wil met dit event de naamsbekendheid van Gault&Millau onder consumenten vergroten.

Kleine gerechtjes proeven

Eerder vertelde GM-directeur Godfried van der Lugt er het volgende over: ‘Op die twee dagen zullen op elke dag 50 chefs uit onze gids, met 14 of 15 punten of meer, een gerechtje maken dat bezoekers kunnen proeven.’ Hij gaat binnenkort chefs vragen om hun medewerking. Waar in Utrecht 100 Chefs gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

100 chefs by is bekend event in Oostenrijk

Het idee heeft Van der Lugt opgedaan bij de collega’s in Oostenrijk. ‘Die organiseren dat al jaren in Wenen en toen ik daar was vond ik dat een hele mooie propositie voor hier.’

Er is ruimte voor, denkt hij. ‘Er is in Nederland voldoende moois op culinair gebied, maar dat blijft wel op een bepaald niveau en vooral ook lokaal. Ik denk dat een culinair event met chefs uit het hogere segment, met landelijke dekking, echt kan aanslaan. De consument is steeds meer bereid iets dieper in de buidel te tasten op het moment dat je een hoogwaardig evenement presenteert.’