De Pizzabakkers ontwikkelen plant-based pizza

De Pizzabakkers ontwikkelen plant-based pizza
SONY DSC

De Pizzabakkers werkt aan een betere en duurzamere toekomst. Ze ontwikkelden een plant-based pizza die in april op het menu staat.

Aan de Plantage Kerklaan in Amsterdam staat het 'Lab' van De Pizzabakkers. Op deze locatie zijn De Pizzabakkers continu bezig met vernieuwen. Daarbij zoeken zij de grenzen van pizza op, of rekken die zelfs op. Dat doen zij in samenwerking met de beste food-experts. Het is een proeftuin waar volop wordt geëxperimenteerd, gepraat en geproefd tot een nieuwe variant groen licht krijgt. De nieuwste creatie is een honderd procent plant-based pizza met de naam ’Nduja Vegana.

Pizza ’Nduja Vegana

De Pizzabakkers nodigden food-experts zoals Upfield, Redefine
Meat, Livekindly Collective, Van Gelder en Green Food Lab. op het gebied van plant-based eten uit om in het Lab samen te sparren en vooral heel veel te proeven kwam er één overduidelijke winnaar uit de bus: de Pizza ’Nduja Vegana.

De Pizza ’Nduja Vegana is gebaseerd op de bestaande Pizza Picante e Gorgonzola van de Pizzabakkers, maar wordt bereid met een door henzelf ontwikkelde vegan variant van het pittige worstje ’nduja uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië, die qua smaak en structuur amper te onderscheiden is van de echte. Daarnaast is ook de Gorgonzola voor deze pizza volledig plantaardig.

Wensen van de gast

Op het menu van De Pizzabakkers staan twaalf vaste pizza’s en een wisselende pizza van de maand. In is dat de Pizza ’Nduja Vegana zijn, de eerste speciaal ontwikkelde plant-based pizza van De Pizzabakkers. Met deze plant-based pizza willen De Pizzabakkers blijven voldoen aan de wensen van hun gasten. De verwachting is dan ook dat deze pizza voorlopig niet meer van het menu verdwijnt.

De Pizzabakkers staan bekend om hun pizza’s met dunne, krokante bodem volgens ambachtelijk Romeins recept, belegd met verse Italiaanse ingrediënten. Het concept is Pizza & Prosecco: een glas bubbels bij de pizza, óók op een doordeweekse dag. De eerste vestiging opende in 2009 de deuren in Amsterdam. De meest recente vestiging werd in februari 2022 geopend. Inmiddels zitten de restaurants van De Pizzabakkers door heel Nederland.