Fine Hotels & Suites introduceert eigen restaurantconcepten 

Fine Hotels & Suites introduceert eigen restaurantconcepten 

Fine Hotels & Suites realiseert in de komende jaren haar eigen food en fine dining concept middels het herpositioneren en openen van drie unieke restaurants in de vier boutique hotels die de groep nu heeft. Ook ligt uitbreiding van dat aantal in het verschiet.

Met deze drie nieuwe restaurants wil Fine Hotels & Suites de beleving rondom het verblijf nog meer completeren. De restaurants worden ieder afzonderlijk gepositioneerd en zullen een geheel eigen identiteit krijgen. Altijd met dezelfde verbindende waarden als de verschillende hotels hebben: duurzaamheid, warmte, finesse en authenticiteit. 

‘De huidige hotels zijn al bijzonder', zegt oprichter van Fine Hotels & Suites Corina Waaijer. ‘En door het opzetten van een deze mooi aanvullende food & beverage lijn willen wij een eigen unieke positie innemen in de Nederlandse gastvrijheidsindustrie. Waar zowel gasten vanuit het hotel als vanuit onze lokale community de hele dag kunnen genieten.’

Corina Waaijer, oprichter van Fine Hotels & Suites
Corina Waaijer, oprichter van Fine Hotels & Suites

‘Samen met een innovatief en gedreven keuken team waar kennis, vakmanschap en de drang naar perfectie de boventoon voeren, wil ik iets unieks neerzetten op F&B gebied. Door het combineren van de finesse van fine dining, het gebruik van pure lokale producten en het inspelen op internationale food trends gaan we iets neerzetten waarmee we op ieder moment van de dag de place to be voor onze gasten zijn.’ 

Drie restaurants in drie jaar 

De komende drie jaar zet Fine Hotels jaarlijks één restaurant neerin deze nieuwe stijl. 

De Bergse Bossen in Driebergen, dat Fine Hotels & Suites nu een jaar runt, is als eerste aan de beurt. In de tweede helft van dit jaar komt deze locatie steeds meer in het teken te staan van het Fine Food Concept. Daarnaast word gewerkt aan de complete vernieuwing en verduurzaming van het gehele hotel en het restaurant. 

Brasserie de Buitenplaats op De Bergse Bossen beschikt over 250 zitplaatsen binnen en buiten. Tevens worden er in de komende jaren aan het hotel zo'n 70 kamers en een wellness toegevoegd. 

In 2023 opent Fine Hotels & Suites haar tweede restaurant in een schitterend Rijksmoment in Den Haag. Op deze locatie komen 250 zitplaatsen binnen en buiten en daarnaast een prachtige lounge bar voor 70 gasten. Op die locatie komt ook een hotel met 105 kamers. 

Tenslotte opent in Fine Hotels & Suites in 2024 haar derde restaurant, een rooftop met 180 zitplaatsen, op de 17e verdieping van De Meelfabriek in Leiden en een eventspace voor 250 gasten. Ook hier maakt een hotel deel uit van het plan. Dat hotel gaat beschikken over 126 kamers. 

Over Fine Hotels & Suites 

Fine Hotels & Suites is opgericht in 2008 door Corina Waaijer. Inmiddels beschikt de collectie over 4 unieke boutique hotels in Den Haag, Schiedam, Delft en Driebergen. De komende drie jaar voegt de groep daar drie restaurants en twee hotellocaties in Den Haag en Leiden aan toe. 

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.