Mike Bosman van Blooming naar Corendon

Mike Bosman van Blooming naar Corendon
Atilay Uslu, Mike Bosman en Mariska Nunes

Mike Bosman verruilt zijn functie van algemeen directeur bij Blooming in Bergen voor die van resortmanager bij Corendon op Curaçao. Hij krijgt de leiding over een Curio by Hilton met 399 kamers.

Mike Bosman begint 1 september 2022 als resortmanager van het Mangrove Beach Resort op Curaçao. Zijn voorganger, Biray Ogut, zal als regional director Corendon's Hotels en Resorts op het eiland Curaçao blijven leiden en begeleiden.

Resort met elf F&B punten

Het Mangrove Beach Resort opende midden in de coronapandemie de deuren, op 1 juli 2020. Het aan het zuid strand gelegen resort met 399 kamers is sinds september 2021 onderdeel van Curio by Hilton.

Het resort heeft elf eet- en drinkgelegenheden, vier zwembaden, een ultramodern Aquapark, een 24/7 fitnesscentrum, een privéstrand en nog veel meer.

Het Mangrove Beach Resort
Het Mangrove Beach Resort

Uitbreiding resort

De bouw van een extra resort naast het bestaande Mangrove Beach Resort is al begonnen en dit nieuwe resort met 311 kamers zal in het derde kwartaal van 2023 worden opgeleverd.

Onder welke naam het hotel de deuren opent, is nog niet duidelijk. Wel zal het weer een ander concept omvatten, met onder meer een beachclub.

Atilay Uslu

Atilay Uslu (oprichter en eigenaar van hotels op Curaçao) en Mariska Nunes (managing director Corendon Hotels & Resorts) zijn van mening dat Mike Bosman veel internationale ervaring met zich meebrengt, die hij heeft opgedaan in grote hotels en resorts 'en dat is precies wat we nodig hebben', klinkt het.

‘Ook is Mike iemand die weet hoe hij maatschappelijk verantwoord moet ondernemen. Dat vinden wij enorm belangrijk, zeker ook op Curaçao. Dat heeft hij bij zijn huidige werkgever blooming laten zien toen het hotel werd verkozen tot Meest Duurzame Hotel van Nederland.’

Mike Bosman

Bosman zelf kijkt ook uit naar zijn Caraïbisch avontuur. ‘Momenteel werk ik nog als algemeen directeur van blooming bedrijvengroep in Bergen (NH). De komende maanden wil ik alles zo goed mogelijk overdragen om dit prachtbedrijf toekomstbestendig en met een goed gevoel achter te laten. Na vijf en een half jaar is het tijd voor weer een internationaal avontuur. Ik kijk ernaar uit om naar het door mij zo geliefde Caribisch gebied te verhuizen.’

Mike Bosman was eerder al in het buitenland werkzaam bij onder andere Vale do Lobo in Portugal, The Belfry in Engeland en Royal Caribbean Cruiselines vanuit Miami.