'Toen op het podium de tekst voorgelezen werd over de Parel had ik nog niks door', vertelt Shanna Buijsman, the day after. 'Maar toen ik de zinsnede hoorde: "Ik zeg haar vaak; ze is de beste bedrijfsleidster die je je kan wensen", dacht ik: hey, dat zegt Dennis ook altijd.
En 'Dennis' is Dennis Goossens, eigenaar van restaurant Schokland. Hij had zijn bedrijfsleidster genomineerd voor Parel van de Terras Top 100. Uit alle motivaties werd die van hem gekozen door de redactie van Misset Horeca.
In zijn motivatie schrijft Goossens dat hij twijfelde om haar te nomineren omdat ze niet graag voor het voetlicht staat. 'Dat klopt', erkent ze. 'Zeker ook omdat dit een individuele prijs is en we een fantastisch team hebben. Maar dit kan ik wel enorm waarderen.'
Allebei koppig en eigenwijs
Goossens gaf ook aan dat zijn bedrijfsleidster hem motiveert en dat hij er niet aan denkt om eerder naar huis te gaan of de kantjes er vanaf te lopen als zij er is.
'Dat klopt', zeg Buijsman lachend. 'Als me iets niet bevalt dan zeg ik dat, ook tegen Dennis.' Het is volgens haar juist wat hun band sterk maakt.
'Wij zijn allebei eigenwijs en koppig', vertelt ze. 'En dat leidt soms tot discussies, maar we kunnen het goed van elkaar hebben.
Ik accepteer het ook zeker als hij zegt: nee, sorry, we gaan het toch zó doen. Er is gewoon veel wederzijds respect.'