Restaurant De Beren Zutphen opent in Noorderhaven

Restaurant De Beren Zutphen opent in Noorderhaven

In nieuwbouwwijk Noorderhaven aan de Coenenparkstraat opent op woensdag 29 juni restaurant De Beren Zutphen. Na een verbouwing van een paar maanden wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting en de moderne keuken.

De Beren Zutphen telt straks 175 zitplaatsen binnen en 100 op het terras. Ondernemer Mireille Vergouwe kijkt reikhalzend uit naar haar eerste horecazomer in Zutphen.

Mireille Vergouwe

Drie jaar geleden verruilde Mireille Vergouwe de randstad voor een leven in de Achterhoek. In Azewijn vond ze haar echte thuis. 'Het voelde als een warm bad om hier te komen',aldus Vergouwe. 

'Mensen hebben en nemen hier de tijd voor elkaar, ik woon veel vrijer dan voorheen en leven en werken is hier veel meer in balans.' Met haar ervaring in de horeca, de zorg en het bedrijfsleven stapt ze nu in het De Beren- avontuur. 

'Alles in mij wil mensen een heerlijke avond uit laten beleven. Dus niet even een snelle hap maar echt de volledige beleving van eruit zijn. Ik weet zeker dat ik dat kan bieden met deze zaak en het nieuwe enthousiaste horecateam dat we hier aan het vormen zijn.'

De Beren Zutphen: zon en water 

Met een terras op het zuiden heeft het restaurant bijna de hele dag zon. 'Ik reken dan ook op een lang terrasseizoen', zegt Mireille. 'Nu is het al heerlijk daar maar straks in de winter met een heater aan is het ook goed toeven buiten'.

De ligging in de luxe nieuwbouwwijk, tegenover het haventje en op loopafstand van het centrum van Zutphen maakt de locatie uniek.

De Beren

De Beren restaurants zijn een beproefde formule in Nederland. De Beren bieden een een all day concept: gasten kunnen er de gehele dag door terecht voor ontbijt, koffie, lunch, een borrel of uitgebreid diner.