Grand café l'Opera dicht: inboedel geveild

Grand café l'Opera dicht: inboedel geveild

Grand café l'Opera op het Amsterdamse Rembrandtplein is dicht. De inboedel is daarom te koop. Restaurant Company Europe gaat deze locatie een nieuwe invulling geven.

De complete inventaris wordt geveild via het online platform van BVA Auctions. Onder meer de complete bar, restaurant- en terrasmeubilair, decoratie en horecabenodigdheden verschijnen onder de digitale hamer. Meebieden kan tot en met 7 juli 2022, de veiling sluit om 18:15 uur.

Veertig jaar een begrip

Veertig jaar was grand café l’Opera een begrip op het Rembrandtplein in Amsterdam. 'Het grand café gaf je bij binnenkomst direct het gevoel alsof je de Parijse opera binnenliep, met veel grandeur, rood velours stoelen en prachtige art deco details', aldus het veilinghuis.

De eigenaresse van l’Opera, Florine Muije, gaat met pensioen en heeft de zaak verkocht. Daarom wordt alles van dit grand café – inclusief de klassieke meubels en art deco decoraties – nu online geveild via het online platform van BVA Auctions. RCE gaat in het pand een Beers and Barrels openen.

Art deco lampen

De complete houten bar van l’Opera, inclusief barbladen en een achterwand met prachtige details, is een bijzonder item in de veiling. Ook de art deco lampen in de vorm van een glazen pilaar en de design hanglamp van Moooi zijn ware eyecatchers.

Klassieke houten trap

Naast het stijlvolle interieur verschijnen ook een klassieke houten trap, rood velours gestoffeerde restaurantstoelen, diverse art deco plafonnieres en lampen, terrasmeubilair, keukenbenodigdheden en professionele espresso- en koffiemachines onder de hamer. Bekijk hier alle 226 kavels.

Zien?

Wil je de kavels eerst zien voor je gaat bieden? Op woensdag 6 juli 2022 is er van 10:00 tot 12:00 uur een kijkdag. Adres: Rembrandtplein 27-29, 1017 CT Amsterdam.

Over BVA Auctions

BVA Auctions is een groot online veilinghuis van Europa dat maandelijks ruim 901.000 biedingen krijgt door kopers uit meer dan 121 landen.