Van der Valk opent 'De Kleine Leeuw' in Voorschoten

Van der Valk opent 'De Kleine Leeuw' in Voorschoten

Bijna een jaar na de brand opent Van der Valk De Gouden Leeuw met 'De Kleine Leeuw', een 'tijdelijk' restaurant achter het oude pand tussen de welness en de pannenkoekenboerderij aan de Veurseweg in Voorschoten.

Na de brand van vorig jaar juni in de serverruimte van Van der Valk De Gouden Leeuw in Voorschoten bleek de schade zo groot dat het hoofdgebouw en bijbehorende drie restaurants - Valk restaurant, Live Cooking restaurant en Restaurant Upstairs - onherstelbaar beschadigd waren.

Nieuwbouw

Het herstel zou minimaal twee jaar duren terwijl het pand al op de nominatie stond om gesloopt te worden. Dus werd besloten voor nieuwbouw te gaan. Eind 2022 wordt gestart met de sloop om een geheel nieuw duurzaam pand met restaurants, kamers en zalen te bouwen. In de tussentijd opent  De Gouden Leeuw een ‘tijdelijk’ restaurant om in de behoefte van de hotel- en restaurantgasten te kunnen voorzien.

Kleine Leeuw
Kleine Leeuw

Tijdelijk nieuw restaurant

‘De nieuwbouw gaat nog zo’n 4 tot 5 jaar in beslag nemen’, vertelt general manager Robert Bregman. ‘Dus we hebben voor iets meer gekozen dan een ‘tijdelijke’ oplossing.’  Op het parkeerterrein tussen de welness en de pannenkoekenboerderij aan de achterzijde van het hotel is een restaurant van 1.000 m2, plek voor 300 gasten met een open keuken en nog eens 100 couverts op het terras kijkend over de dierenweide. ‘We hebben een vergunning voor 4 jaar gekregen’, licht Bregman toe.

‘Het pand is een echt nieuw restaurant met grote ramen en dus veel licht. We hebben het voorzien van een nieuwe keuken, wel een stuk kleiner dan de oude keuken en het restaurant ingericht met nieuw meubilair en compleet nieuwe aankleding. Tegen de avond is het terras aan de achterzijde geweldig met de mooie avondzon over de weide.’

Brand in restaurant

Momenteel is het restaurant geopend voor hotelgasten en spontane walk-in’s. ‘We hebben even proefgedraaid en dit weekend nemen we weer reserveringen aan’, verklaart Bregman. ‘Zo kunnen we de belangrijkste ‘fouten’ eruit halen.  Ik merk dat veel gasten hier uit de buurt  uitkijken naar een nieuwe kennismaking. Voor hen was het ook heel raar dat het restaurant gesloten werd temeer omdat je aan de buitenkant weinig van de brand ziet. Terwijl het binnen in het restaurant compleet zwart is geworden.’

De Kleine Leeuw

Het restaurant heeft de naam  ‘De Kleine Leeuw’. ‘Dat hebben we gedaan om onze gasten gelijk duidelijk te maken dat het fijne ‘Gouden Leeuw’ gevoel blijft maar het geeft tegelijk ook aan dat we hier de komende vier jaar op een iets andere stijl moeten opereren’,  zo besluit Bregman.