Corendon in zee met Marriott

Corendon in zee met Marriott
De drie locaties van Corendon in Badhoevedorp, samen Corendon Village.

Corendon Hotels en Resorts en Marriott International hebben een franchiseovereenkomst gesloten voor vijf hotels op drie locaties in Nederland. De hotels krijgen een merk van Marriott; Corendon blijft de hotels wel zelf exploiteren.

Corendon Hotels & Resorts tekent een franchiseovereenkomst met Marriott International voor de vijf Corendon-hotels in ons land.

Het betreft het College Hotel in Amsterdam, Corendon Badhoevedorp (drie locaties) en Het Corendon City Hotel in Amsterdam Nieuw West. In totaal hebben deze hotels bijna 1.000 hotelkamers.

Vijf Corendon hotels naar Marriott-merken

Juli 2022:
The College Hotel Amsterdam: Autograph Collection.

Begin 2023
Corendon City Hotel: Corendon Amsterdam Nieuw-West, een Tribute Portfolio Hotel

Q2 2023
Corendon Plaza Hotel Badhoevedorp: Corendon Amsterdam Schiphol Airport.
De twee resterende panden in Badhoevedorp krijgen de vlag van een Residence Inn, gericht op gasten die langer willen verblijven, en Fairfield.

Corendon Marriott: hotels beter zichtbaar

Corendon wil via deze samenwerking met Marriott de zichtbaarheid van de vijf hotels verbeteren. In alle markten. De hotels vallen straks ook onder het loyaliteitsprogramma van Marriott, Bonvoy.

‘Marriott is een wereldwijd erkend merk in gastvrijheid. Corendon kan profiteren van hun naamsbekendheid en loyaliteitsprogramma’, aldus Mariska Nunes, directeur bij Corendon hotels.

College Hotel: Autograph Collection

The College Hotel Amsterdam, een boetiekhotel met 40 kamers, is 12 juli 2022 omgedoopt tot Autograph Collection. Dit is een groep van diverse luxe hotels over de hele wereld met een eigen identiteit.

The College Hotel Amsterdam ligt in het mode- en museumdistrict. Het zit in een 19e-eeuws gebouw, oorspronkelijk gebouwd als school in 1895.

Het College Hotel in Amsterdam.
Het College Hotel in Amsterdam.

Tribute Portfolio

Na voltooiing van de geplande renovatiewerkzaamheden zal het Corendon City Hotel begin 2023 de naam Corendon Amsterdam Nieuw-West, een Tribute Portfolio Hotel, krijgen.

De Tribute Portfolio is de groeiende collectie, onafhankelijke hotels van Marriott Bonvoy. Deze hotels zijn bijeengebracht door hun passie voor boeiend design en hun levendige sociale scène.

Drie locaties in Badhoevedorp

Het Corendon Plaza hotel, gelegen in het Corendon Village-complex in Badhoevedorp, ondergaat ook een renovatie en zal in Q2 van 2023 de naam Corendon Amsterdam Schiphol Airport krijgen.

De twee resterende panden in het Corendon Village-complex zullen een Residence Inn worden – gericht op gasten die langer willen verblijven - en een Fairfield.

In de onderhandelingen met Marriott International werd Corendon Hotels & Resorts bijgestaan door vastgoed adviseur Colliers uit Amsterdam.