Team van chefs en sommeliers opent restaurant Saam

Team van chefs en sommeliers opent restaurant Saam

Dit najaar komen Zuid-Afrika en Amsterdam samen in het nieuwe restaurant SAAM (South Africa - AMsterdam), dat tevens letterlijk 'samen' betekent in het Afrikaans.

Het team achter dit nieuwe restaurant in Amstelveen heeft een duidelijke visie voor ogen en heeft aan ervaring geen gebrek. De keuken staat onder leiding van executive chef Margot Janse en wordt aangestuurd door chefs Jasper Hermans en Thomas Kooijman.

Daarnaast staat er een team van bekende sommeliers klaar, bestaande uit Koen van der Plas en Max van Bockel, om de gasten van Saam restaurant te voorzien van de mooiste wijnen die Zuid-Afrika en Europa rijk zijn. Rozemarijn Wessels neemt de sales, marketing en backoffice voor haar rekening.

Teamwork

Eigenaren van A Genuine Wine Company, Koen van der Plas en Henk Jan Beltman (afzwaaiend chief chocolate officer van Tony’s Chocolonely) slaan de handen ineen met mede-eigenaren Margot Janse, voormalig chef van The Tasting Room at Le Quartier Français in Franschhoek Zuid-Afrika, en Jasper Hermans, voormalig chef bij Restaurant Aan de Poel**. Janse blijft in Zuid-Afrika wonen en zal vanuit daar met het team samenwerken.

Het team heeft veel ervaring in menig sterrenzaak, maar gooien het toch over een andere boeg: 'Het moet een restaurant zijn zonder al te veel poespas, waar gasten zich welkom voelen', aldus Margot Janse.

Door het gebruik van pure en eerlijke producten wordt er een optimale culinaire ervaring gecreëerd, waarbij persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Koen van der Plas: 'We laten de formele sfeer achterwege zonder concessies te doen aan de beleving. Alle gebruikte materialen, van glaswerk tot meubilair, zijn van de hoogste kwaliteit en worden op bescheiden wijze gepresenteerd zodat gasten op een ongedwongen manier kunnen genieten.'

Het, door Pubblik & Vos ontworpen, warme en kleurrijke interieur, met verschillende structuren en kunst van diverse Zuid-Afrikaanse ontwerpers, draagt bij aan het gastvrije gevoel en de hoge kwaliteitsstandaard waar SAAM restaurant voor staat.

Team SAAM restaurant

Het team bestaat naast Margot Janse en Jasper Hermans uit
Thomas Kooijman: Bar Alt, Mos*, Aan de Poel**, Koen van der Plas: Sommelier Award Michelin 2020 en Sommelier van het Jaar 2019 door Gault&Millau, Kasteel Heemstede*, Inter Scaldes***, Max van Bockel: Rijks*, Treeswijkhoeve**, Restaurant Amber** en Rozemarijn Wessels: Sales & Marketing bij A Genuine Wine Company, Hotel the Craftsmen, Brasserie van Dam.

SAAM restaurant

SAAM restaurant opent naar verwachting in de herfst van 2022 de deuren op Amstelzijde 59, Amstelveen. Het restaurant, inclusief lounge terras en aanlegplaats, is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner. Er wordt lunch geserveerd op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het restaurant biedt op de begane grond plaats voor 46 gasten, inclusief een chef's table voor 8 personen. De bovenbar van SAAM restaurant kan nog eens 18 couverts kwijt.