Nico en Sonja Boreas stoppen met restaurant Sabero**

Nico en Sonja Boreas stoppen met restaurant Sabero**

Nico en Sonja Boreas stoppen met hun tweesterrenrestaurant Sabero in Roermond. De deuren gaan dicht op 1 maart 2023. Ze gaan een nieuwe uitdaging aan in Leende.

‘We stoppen met restaurant Sabero omdat het huurcontract van ons pand niet verlengd kon worden’, aldus Nico en Sonja Boreas.

Nico en Sonja Boreas gaan niet de horeca uit. Ze starten volgend jaar een huiskamerrestaurant in het Brabantse Leende, ten zuiden van Eindhoven en vlakbij Heeze. Nog kleiner en zonder personeel, zo laten de twee weten aan Misset Horeca.

Vijf jaar Sabero

‘We hebben 5 jaar met veel plezier in ons restaurant Sabero in Roermond gewerkt maar de vastgoedeigenaar wil het pand verkopen. We kregen de gelegenheid om het te kopen, maar dat was niet onze wens.'

Stoppen

De consequentie voor de twee was daarna snel duidelijk. 'We moeten stoppen in Roermond. Jammer, maar aan de andere kant verheugen we ons op een nieuw concept. Dit wordt nog kleiner van opzet en zonder personeel.’

De twee doen ook advieswerk aan bedrijven en restaurant. Ook koken ze nog bij gasten thuis.

Restaurant Boreas in Heeze

Nico en Sonja Boreas stopten in 2016 ook al met een tweesterrenrestaurant, Boreas in Heeze. Dit restaurant was 17 jaar hun levenswerk. Jan Sobecki trok in het pand en startte en zijn succesvolle zaak Tribeca.

Na een kort leven buiten de daadwerkelijke horeca maakte het duo in het voorjaar 2018 haar rentree met restaurant Sabero in Roermond, aan de Roerkade 39 waar voorheen eetcafé Veem zat. Michelin beloonde de chef en zijn team direct weer met twee sterren.

Sabero heeft de helft minder couverts (24) dan Boreas in Heeze had. Na 5 jaar komt nu een eind aan restaurant Sabero. 'We hebben heel fijn in Roermond gewerkt. Lieve gasten en fijn personeel', besluit Sonja.

Roermond en Michelin

Roermond verliest met de sluiting van Sabero een van haar twee restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Restaurant One - 1 Michelinster - van Edwin Soumang en zijn partner Bethany DeLong blijft over in de stad.