Hotel Waanders sluit na 120 jaar de deuren

Hotel Waanders sluit na 120 jaar de deuren

Hotel Waanders in Staphorst sluit na ruim 120 jaar de deuren. Eigenaar Henk Beukelaar heeft het hotel en de grond verkocht aan een projectontwikkelaar die er een nieuw complex met appartementen neer wil zetten.

Hotel Waanders sluit eind oktober na ruim 120 jaar voorgoed de deuren. Eigenaar Henk Breukelaar zou eigenlijk in juli volgend jaar stoppen. Hij had het hotel-restaurant in Staphorst al verkocht aan een projectontwikkelaar. Wegens familieomstandigheden, de stijgende energieprijzen en het personeelstekort houdt Beukelaar er nu al mee op. 

Henk Beukelaar bereikte twee jaar geleden al een overeenkomst om Hotel Waanders per half 2023 over te doen aan projectontwikkelaar Jan Mulder. In die overeenkomst was een periode afgesproken waarin Beukelaar het hotel nog behield en Mulder de tijd had om zijn plannen te ontwikkelen. 

Hij wil op de plek van het hotel een complex bouwen met 78 appartementen en een grandcafé. Die plannen zijn deze week overigens door de gemeente Staphorst verworpen, schrijft de Meppeler Courant. Mulder moet terug naar de tekentafel. Wat er in de tussentijd met het hotel gebeurt, weet hij nog niet. Maar zeker is dat Hotel Waanders sluit.

Faillissement 

Beukelaar kocht Hotel Waanders in 2011 van de familie Waanders, die het in 1901 waren begonnen, na faillissement van het bekende hotel in Staphorst. In 2017 nog werd het hotel, dat 24 kamers telt, verbouwd. Bij het hotel met restaurant werken zeven mensen (dat waren er pre-corona nog 23), voor hen is nieuw werk gevonden. 

120 jaar lijkt oud voor een hotel - en dat is het ook - maar er zijn heel wat nóg (veel) oudere hotels in Nederland. Dit zijn de 50 oudste hotels van Nederland.