Guillaume de Beer vaart eigen koers en kondigt nieuwe zaak aan

Guillaume de Beer vaart eigen koers en kondigt nieuwe zaak aan
Guillaume de Beer

Guillaume de Beer, voormalig mede-eigenaar van The Breda Group, kondigt op social media trots aan dat hij de nieuwe eigenaar is van Bar Gui. De zaak opent op 1 april in Amsterdam.

Guillaume de Beer gaat zijn eigen koerst varen. 'Trots kondig ik aan dat ik de nieuwe eigenaar ben van wat vroeger Bistro de Fles was op Prinsengracht 955. Met deze ga ik echt terug naar de basis aangezien het me doet denken aan mijn tijd in restaurant Daalder', zo schrijft Guillaume de Beer op social media.

Het restaurant telt zo'n 70 zitplaatsen. Momenteel wordt het restaurant getransformeerd tot Bar Gui.

Afscheid The Breda Group

Guillaume de Beer liet in december weten dat hij wegging bij The Breda Group. De chef-kok noemde het een moeilijke beslissing, maar zei zich weer te willen focussen op de basis, in plaats van op een groeiende restaurantgroep.

Guillaume de Beer vertelde zakelijk gezien niet meer op één lijn te liggen met zijn compagnons: Freek van Noortwijk, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan. De Beer wil nu terug naar de basis. Hij gaat zich focussen op minder restaurants, in plaats van het runnen van een grotere restaurantgroep.

Hij blijft wel verbonden aan Paindemie en wil daar een succes van maken.