Hotello of the Year 2023 gaat eerste Curio van Nederland managen

Hotello of the Year 2023 gaat  eerste Curio van Nederland managen
Bas van de Laar (links) en Martin Hendricks (rechts)

Martin Hendricks, eerder deze maand winnaar van de Hotello of the Year 2023 award, gaat met zijn bedrijf Black Label Hospitality het management verzorgen van het eerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux, dat eind 2024 opent in Kasteel Gemert.

De Gemertse kasteeleigenaar Bas van de Laar, initiatiefnemer van het eerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux, heeft de Sittardse hotelgroep Black Label Hospitality van Martin Hendricks aangetrokken om het toekomstige vijfsterrenhotel onder de rook van Eindhoven te gaan managen. Het 14e-eeuwse kasteel wordt nu grondig gerenoveerd, de opening is voorzien voor eind 2024.

Hendricks – met zijn 38 jaar een van de jongste en meest succesvolle hotelondernemers van Limburg – werd vorige week woensdag 11 januari door honderden van zijn vakgenoten uitverkozen tot Hotello of the Year 2023

Eerste Curio van de Benelux

Projectontwikkelaar Van de Laar, eigenaar van het eerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux – dat naar verwachting eind 2024 de eerste gasten mag verwelkomen – en de Sittardse hotelier, met onder meer het DoubleTree by Hilton in Sittard in zijn portefeuille, kennen elkaar al langer, aldus Van de Laar. 

‘David Heijligers, uitvoerend directeur Ontwikkeling voor Frankrijk en de Benelux bij Hilton Worldwide, heeft ons enige tijd geleden bij elkaar gebracht. We delen onze visies als het aankomt op de ontwikkeling van hotels. De intentie om dit project samen vorm te geven lag er al wat langer, maar de onverbloemde erkenning door zijn collega’s die Martin begin januari ten deel gevallen is, leek ons de perfecte aanleiding om de knoop door te hakken en onze handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst te zetten.’ 

In december werd bekend dat het nieuwe hotel deel gaat uitmaken van de Curio Collection by Hilton, een van de meest luxueuze hotelmerken binnen het portfolio van Hilton Worldwide. Het merendeel van de circa 130 luxueuze hotels en conferentieoorden van de collectie bevindt zich in Noord- en Zuid-Amerika. Het merk debuteerde in 2015 in Europa en telt op het continent een kleine dertig Curio by Hiltons. De meeste daarvan zijn te vinden in het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton wordt het eerste Curio hotel van de Benelux. In 2017 kondigde Hilton al eens de komst van een Curio naar Nederland aan. Dat ging toen om een voormalig klooster in Koninsgbosch in Limburg. Dat project, The Monastery Hotel Koningsbosch, liep vertraging op. En inmiddels heeft Hilton zich teruggetrokken, meldde dagblad De Limburger in 2020.

Luxe hotel wens van Brainport Eindhoven 

In Brainport Eindhoven, met zo’n 5000 grote en kleinere ondernemingen op het gebied van IT en technologische vernieuwing een van de slimste en meest innovatieve regio’s van Europa, bestaat al jarenlang behoefte aan hotelcapaciteit op het hoogst denkbare niveau. 

Landgoedeigenaar Bas van de Laar liet eerder al weten het een hele eer te vinden om invulling te mogen geven aan deze wens vanuit met name de zakelijke markt. ‘Om een en ander op een kwalitatieve en efficiënte manier vorm te geven, is het natuurlijk van het allergrootste belang om de juiste mensen aan te trekken. Samen met Hilton ben ik ervan overtuigd in Martin Hendricks de perfecte manager te hebben gevonden. Hij en zijn team hebben in 2021, midden in de coronacrisis, met succes een Hilton-hotel van de grond weten te krijgen, een hotel waar de zakelijke markt eveneens op zat te wachten.’ 

Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton 

Hendricks en zijn team vinden het een eer om verbonden te zijn aan Kasteel Gemert. ‘De kwaliteit en invulling die wij samen met Hilton en Bas van de Laar gaan neerzetten is in deze regio van een ongekend gehalte. Aanbod van dit niveau ontbreekt in deze contreien, terwijl er zeer veel belangstelling voor is. Bij de grote bedrijven die hier zijn gevestigd, maar ook bij liefhebbers van oude kastelen. De komende periode gaan we samen met studio Piet Boon het kasteel van binnen vormgeven. We hebben er alle vertrouwen in dat ook het interieur een uniek geheel wordt.’

Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton omvat na de ingrijpende verbouwing ten minste 56 kamers, twee restaurants van hoog niveau, een eventruimte annex theater en een wellness- en beautycenter. Het hotel mikt in beginsel op zakelijke en leisure-gasten die zijn gewend aan de hoogste mate aan luxe en comfort. Zoals het er nu uitziet, kan het hotel eind 2024 de eerste gasten verwelkomen. 

Die toekomstige gasten van Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton zullen verblijven in een bijzonder omgeving. Kasteel Gemert is in 1391 gesticht door kruisridders en kan dus bogen op een rijke historie. Deze is volop terug te vinden in de fascinerende entourage van kasteelgebouwen, zoals de statige hoofdburcht, de voorburcht, de donjon (slottoren) en het monumentale kasteelpark.