Martin Hendricks van Black Label Hospitality is Hotello of the Year 2023

Martin Hendricks van Black Label Hospitality is Hotello of the Year 2023

De titel Hotello of the Year 2023 is gewonnen door Martin Hendricks van Black Label Hospitality. Hij liet op het podium van het HotelloTOP Year Event Annelous Fleuren-Drijver en Renco Schipper achter zich na een laatste one-minute pitch, waarop het publiek in de zaal hun stem mocht uitbrengen.

Na drie jaar kon het HotelloTOP Year Event weer worden gehouden in de RAI, gelijktijdig met de Horecava. Naast sprekers en netwerken stond het evenement in het teken van de prijsuitreikingen voor de winnaar van The Nxt Gm Challenge 2023 en de titel Hotello of the Year 2023. 

Die laatste werd gewonnen door Martin Hendricks van Black Label Hospitality. Hij won het van Annelous Fleuren-Drijver, ondernemer achter Klimaatjuf en Stichting Struikroven, en Renco Schipper van Snacks with Benefits.  

Martin Hendricks startte de groep in 2019 met hotel Merici in Sittard en voegde later ook DoubleTree by Hilton in Sittard aan toe. Ook Hotel Valkenburg by Mercure en Kasteel Gemert, Curio Collection behoren tot het portfolio. Voor het eind van het jaar wil Hendricks getekend hebben voor nog eens 1000 kamers, zei hij in de laatste pitch op het podium voor de bekendmaking. Daarin benadrukte hij dat hij op dat podiun stond dankzij de veerkracht van zijn team. ‘We hebben dubbel tegenslag gehad. Niet alleen de crises die alle hoteliers ervaren, maar ook nog eens overstromingen. Mijn team heeft ervoor gezorgd dat we het gered hebben.’ 

HotelloTOP Year Event 

De 18e editie van het HotelloTOP Year Event stond in het teken van ‘Transformers // Trendformers’. Transformatie vind je op allerlei vlakken: persoonlijk, duurzaamheid, technologie en mensen. Maar wanneer spreken we van een transformatie in plaats van een verandering? En wanneer is transformatie nodig? De hospitality branche heeft de afgelopen jaren veel te verduren gehad, evenals de Hotello’s die in de branche werken. Maar Hotello’s zijn weerbaar en kunnen goed omgaan met veranderingen en zelfs een transformatie van de branche, die noodzakelijk lijkt. 

Congres 

Het congres werd in goede banen geleid door presentatieduo Mandy Schild (HTH ’07), eigenaar van Present Savvy, en Niek van den Adel, (SHMS’08), internationale spreker en auteur over hospitality. Samen zijn zij tevens eigenaar van Speakers Club. Ook deelden drie Hotello’s hun verhaal met de 800 aanwezigen: Anique Gras (HMSM ‘10, Hotello in de E-commerce), Maarten Timmerman-Zubani (HTH ‘01, Flyeralarm) en Ilse Kous (HMSM ‘03, Mews). Dit deden zij in het TOP Talk format; een presentatie van exact 10 minuten, waarin 20 slides ieder 30 seconden zichtbaar zijn. 

Na de TOP Talks, werd de winnaar van The Nxt Gm Challenge bekendgemaakt, dat is Lynn Woltjes. Zij is vanaf september een jaar lang general manager van NH Schiller en NH Caransa in Amsterdam. 

Eerder op de dag werd tijdens Future Hotello, een event voor hotelschoolstudenten, de Talent of the Year Award uitgereikt aan een jonge, veelbelovende Hotello. Deze prijs ging naar Jean Auguste van Willigen (SHMS ‘26), die als eerstejaarsstudent al een zeer indrukwekkende carrière aan het opbouwen is met zijn eigen bedrijf Abientoo. Hiermee verkoopt hij refurbished vintage filter koffiezetapparaten met een verhaal. 

Hotello of the Year 

Martin Hendricks lost Floris Licht af als Hotello of the Year. Vanwege corona werd de titel in 2022 pas in mei uitgereikt. Hendricks (HMSM ‘08) liet liet Annelous Fleuren-Drijver (SHMS ‘10) en Renco Schipper (SHMS ‘16) achter zich na een laatste one-minute pitch, waarop het publiek in de zaal hun stem mocht uitbrengen. Die stemmen telden voor 25 procent mee in het resultaat. Online stemmen telden ook voor 25 procent mee, de andere 50 procent kwam van de jury. 

Die jury bestaat uit: 

  • Caroline Receveur – gm Maritim Hotel Amsterdam 
  • Jakob Jan Blaauw – gm Leonardo Royal Hotel Amsterdam 
  • Marc van Boekholt – Blycolin  
  • Menno Djie – Expedia Group 
  • Peter Heule – Smart Travel Lab 
  • Rick de Jonge – Sircle Collection 
  • Robert Melaard – Gastvrij Rotterdam 
  • Bram Kreté – Koninklijk Theater Carré 
  • Floris Licht – gm DoubleTree by Hilton Amsterdam CS 

Winnaars tot nu toe

De wedstrijd om de titel Hotello of the Year wordt georganiseerd sinds 2006, het tweede jaar dat HotelloTOP het jaarcongres hield.

Dit zijn de 17 winnaars tot nu toe:

2022 – Floris Licht, DoulbeTree by Hilton Amsterdam CS/Hotels for Trees
2021 – Gijs Hendrikx, Hendrikx Hospitality
2020 – Emma Veerhuis, Kitchen Republic
2019 –Joost Rietveld, Too Good To Go
2018 – Sam Holtus, Happy Tosti
2017 – Linda Giebing, DoubleTree Penang
2016 – Maartje Nelissen, The Food Line-up
2015 – Pim Pelser, Brandvitamins en DoSocial
2014 – Jord Althuizen, Smokey Goodness
2013 – Niek van den Adel, spreker/coach
2012 – Poleanne Vluggen, Accor
2011 – Mike Coumans, Sendsteps
2010 – Frits Pannekoek, Vijverborgh Adviesgroep en Pieter Aalbers, Grand Catering.
2009 – Marielle Sijgers, Seats2meet
2008 – Roel Rol, oa Woonhotel Rotterdam
2007 – Bas Hoogland, Landal GreenParks
2006 – Marianne van Meurs, Casa 400